Sosyal Medya

Ekonomi

Moody’s: Erdoğan politika değiştirmez, ekonomiyi zor günler bekliyor

Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününe sert kayıplarla başladı; Türkiye’nin CDS risk primi fırladı. Kritik cumhurbaşkanlığı seçimleri resmi olmayan…

Moody’s: Erdoğan politika değiştirmez, ekonomiyi zor günler bekliyor

Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününe sert kayıplarla başladı; Türkiye’nin CDS risk primi fırladı.

Kritik cumhurbaşkanlığı seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre ikinci tura kaldı. İkinci tur ihtimaliyle birlikte piyasalarda da hareketlilik başladı. Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününe sert kayıplarla başladı; Türkiye’nin CDS risk primi fırladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’deki seçimlere ilişkin yayımladığı değerlendirmede yeni Erdoğan döneminin ‘ortodoks dışı çizginin devamı’ olacağını belirtti.

Moody’s seçimlerin ardından yayımladığı değerlendirmesinde yeni bir Erdoğan döneminin mevcut ortodoks dışı ve sürdürülemez politikaların, çok yüksek enflasyonla birlikte makro ihtiyati tedbirlerin ve ağır kur baskılarının devamına işaret edebileceğini belirtti.

Notta Kemal Kılıçdaroğlu zaferinin ortodoks politikalara dönüş ihtimalini artıracağı ve etkin bir şekilde bu politikaların uygulanması durumunda bunun kredi notuna uzun vadede pozitif etkisi olabileceği belirtildi.

 

 

 

halktv.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler