Sosyal Medya

Ekonomi

Merkez’in Eski Başkanından Yeni Başkan Gaye Erkan’a Gönderme!

Merkez Bankası'nın eski başkanı Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 200 TL'nin satın alma gücünün azaldığına dikkat çekti.

Merkez’in Eski Başkanından Yeni Başkan Gaye Erkan’a Gönderme!

Merkez Bankası’nın eski başkanı Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 200 TL’nin satın alma gücünün azaldığına dikkat çekti.

 

 

Yılmaz, 2009’da 132 dolar değerinde olan 200 TL’nin şu an 1 kilo kestane alamayacak kadar düşük bir seviyeye gerilediğini vurguladı. Yılmaz, ‘İmzaların itibarını korumak önemli’ dedi.

 

Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, şu anda dolaşımda olan 200 TL’lik banknotun alım gücünün azaldığını belirtirken, Uşak semt pazarında bu tutarla artık 1 kilo kestane bile alınamadığını söyledi. Yılmaz, 2009’da 132 dolarlık bir değere sahip olan bu banknotun bugün 225 TL’lik bir kestane alımına yetmediğine dikkat çekti. ‘İmzaların değeri korunmalı’ ifadelerini kullandı.

 

Ekonomist Uğur Gürses de, 200 TL’lik banknotun yeni serisinin basılmasının, mevcut banknotların yetersiz olduğunu gösterdiğini belirterek, ‘Neden Merkez Bankası yeni bir 500 TL’lik banknot basmıyor? Çünkü mevcutlar yetersiz. Fakat bunun politik bir tartışma konusu olacağını düşünüyor olabilirler. Bu endişe, ihtiyaçların ertelenmesine mi yol açmalı?’ sözleriyle değerlendirmede bulundu. Ayrıca Merkez Bankası’nın 6. seride 200 TL’lik banknot basması gerekirken neden 7. seri ilanı yaptığını da eleştirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler