Sosyal Medya

Ekonomi

Merkez Bankası’ndan 250 baz puan artış: Özgür Demirtaş yorum gecikmedi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 250 baz puanlık faiz artırımına gitti ve politika faizini %17.5’e çıkardı. TCMB, politika faizini 250 baz…

Merkez Bankası’ndan 250 baz puan artış: Özgür Demirtaş yorum gecikmedi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 250 baz puanlık faiz artırımına gitti ve politika faizini %17.5’e çıkardı.

TCMB, politika faizini 250 baz puan artırdı ve %17.5’e çıkardı. Birçok analist 500 baz puanlık artış dahi beklerken, artırım göreceli olarak beklentiler karşısında düşük kaldı. Açıklamanın ardından ABD dolarında sert bir artış olmadı. Dolar haberin yazıldığı dakikalarda yaklaşık 26.9 TL’den işlem görüyor. Borsa İstanbul’da ise yüzde 1’lik bir yükseliş oldu.

 

Özgür Demirtaş da düşük buldu

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ise faiz artırımını yetersiz bulan kişilerden oldu.

 

Demirtaş Twitter hesabından, “Merkez Bankası faizleri BEKLENTİ ALTI artırdı” dedi. Demirtaş’ın beklentinin altında yapılan artışı büyük harflerle yazması dikkat çekti.

 

Merkez Bankası’nın bir sonraki toplantısı ağustos ayında yapılacak. Uzmanlar bu toplantıdan da bir faiz artırım kararı çıkmasına kesin gözüyle bakıyor. Açıklanacak enflasyon rakamları da yine bu kararda büyük etki sahibi olacak.

 

Merkez Bankası başkanı Gaye Erkan bir önceki toplantıda yaptığı açıklamada kademeli faiz artışına sıcak baktıklarını belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler