Sosyal Medya

Ekonomi

Merkez Bankası’nda görevden alınan Gizem Uzuner’in yerine gelecek isim belli oldu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden aldığı Gizem Uzuner’in yerine Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker’in danışmanlık görevine getirildiği…

Merkez Bankası’nda görevden alınan Gizem Uzuner’in yerine gelecek isim belli oldu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden aldığı Gizem Uzuner’in yerine Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker’in danışmanlık görevine getirildiği belirtildi. Erkan, Dünya gazetesinin köşe yazarları arasında yer alıyordu.

Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan’ın, görevden aldığı basın danışmanı Gizem Uzuner’in yerine getireceği isim belli oldu.

10 Haber’de yer alan bilgilere göre, göreve başladıktan sonra Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner’i görevden alan ancak yerine atama yapmayan Hafize Gaye Erkan’a Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker danışmanlık yapacak.

Bir kaynak Uzuner’i görevden alınma nedeninin kendisinden beklenen performansı Şahap Kavcıoğlu döneminde de gösterememiş olması olarak anlatmıştı.

UZUNER, KAVCIOĞLU’NA ŞİKAYET EDİLMİŞTİ

Hatta birçok banka genel müdürünün Uzuner’i Kavcıoğlu’na şikayet ettiği onun da yakın çevresine “Keşke asaletten atama yapmamış olsaydık” diye yakındığı belirtilmişti.

BDDK Başkanı olarak atanması sonrasında iletişim danışmanlığını yaptığı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden ayrılmasına ardından Merkez Bankası’nın iletişiminde kilit rol oynayan eski gazeteci Gökay Otyam’da Kavcıoğlu’nun ekibine dahil olmuştu.

BANKACILIK VE FİNANS SEKTÖRÜNE HAKİM İSİM ARANIYORDU

Erkan, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na İdare Merkezi danışmanı eski gazeteci Fırat Bora Taş’ı atamıştı. Taş’ın iletişimi bir süre vekaletten yürüteceği açıklanmıştı.

Ayrıca Mehmet Şimşek’in 15 yıldır basın danışmanlığını yürüten Sibel Tokgöz’ün de Taş’a bir süre destek vereceği Uzuner’in yerine gazeteci kökenli değil bankacılık ve finans sektörüne hakim teknik iletişimi yapabilecek bir ismin arandığı belirtilmişti.

Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturan Hafize Gaye Erkan, bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner’i görevden almıştı.

Gizem Uzunzer, 2022 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler