Sosyal Medya

Ekonomi

Mehmet Şimşek: Türkiye’ye yatırımcı güveni artıyor, sermaye girişi olacak

İstanbul'da düzenlenen "Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023" kapsamında Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'ye yönelik yatırımcı güveninin arttığını belirtti.

Mehmet Şimşek: Türkiye’ye yatırımcı güveni artıyor, sermaye girişi olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kredi risk priminin (CDS) mayıs ayındaki 700 baz puan seviyesinden 400 baz puanın altına indiğini ifade ederek, “Türkiye’nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda, yatırımcı güveni geliyor. Bu durum, sermaye girişine yol açacak.” dedi.

Bakan Şimşek, etkinliğin açılışında yaptığı sunumda, Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında ekonomik açıdan karşılıklı bir tamamlayıcılığın bulunduğunu vurgulayarak, “Türkiye, zengin üretim çeşitliliği sayesinde Avrupa ve Orta Asya pazarlarına erişim için kritik bir noktada bulunuyor.” dedi. Ayrıca, Türkiye’deki yatırım fırsatlarına dikkat çeken Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde uygulanan politikaların Türkiye’ye yatırımcı güvenini artırdığını ve kredi risk primini düşürdüğünü belirtti.

Şimşek, sunumunda ayrıca Türkiye’nin ekonomik hedeflerine de değinerek, “Birincil önceliğimiz, fiyat istikrarını sağlayıp enflasyonu tek haneli rakamlara indirgemek. Geçiş sürecinin ardından 2024 yılı ortasından itibaren dezenflasyon süreci başlayacak ve 2026 yılında enflasyonu tek haneye indireceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin güçlü sanayi altyapısı, genç nüfusu, gelişmiş ulaşım ağı ve jeopolitik konumuyla yatırımcılara cazip fırsatlar sunduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, Körfez ülkeleri ile işbirliğinin güçlendirilmesinin faydalı olacağını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler