Sosyal Medya

Genel

Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer, Kaçakçılıktan 7 Ay 15 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı

Faruk Fatih Özer, “kaçakçılık” suçlamasıyla karşı karşıya geldiği hukuki süreç sonucunda 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.    …

Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer, Kaçakçılıktan 7 Ay 15 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı

Faruk Fatih Özer, “kaçakçılık” suçlamasıyla karşı karşıya geldiği hukuki süreç sonucunda 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

 

Thodex kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer, “kaçakçılık” suçlamasıyla karşı karşıya geldiği hukuki süreç sonucunda 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargı mercii, verilen kararın açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

Thodex’in kurucusu ve sahibi Faruk Fatih Özer, “kaçakçılık” suçlamasıyla Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Cezaevinde tutulan Özer, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada Özer’in avukatı da yer aldı.

Mahkemenin son sözü sorduğu Faruk Fatih Özer, suçun işlendiği tarihte şirketin yönetiminde olmadığını ve bu nedenle defterleri sunamayacağını belirtti. Kendisi için atanan kayyımın olduğunu ifade eden Özer, beraatini talep etti ve olası bir ceza kararı durumunda hükmün geri bırakılmasını istedi.

Mahkeme, kararını açıkladı ve Özer’e Vergi Usul Kanunu kapsamında “kaçakçılık” suçundan ilk olarak 18 ay hapis cezası verdi. Ancak, takdiri indirim uygulanarak bu ceza 7 ay 15 güne düşürüldü ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2017 yılına ait hesapların incelemesi sırasında, Özer’in yasal süre içerisinde defter ve belgeleri sunmaması üzerine, Vergi Usul Kanunu’nun “kaçakçılık” suçunu düzenleyen maddesi gereği 18 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler