Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto borsası Coinbase 80 kripto para çiftinin ticaretini sonlandırdı

ABD merkezli kripto borsası Coinbase, platformunda önemli bir güncelleme yaparken 80 kripto para çiftinin ticaretini sonlandırma kararı aldı.

Kripto borsası Coinbase 80 kripto para çiftinin ticaretini sonlandırdı

Coinbase yetkilileri, belirli işlem çiftlerini kaldırma kararının likiditeyi artırmayı amaçladığını açıkladı. Delist edilen kripto paralar arasında, Bitcoin ve Tether gibi kripto paraların yanı sıra euro gibi ABD dışındaki itibari para birimleriyle olan çiftler de bulunuyor.

Investing.com’un konuyla ilgili haberine göre, son günlerde gerçekleştirilen işlemlerle birlikte, kripto işlem çiftleri, Coinbase platformunun yanı sıra Advanced Trade ve Coinbase Prime platformlarından da kaldırıldı.

Coinbase, açıklamasında delist edilen kripto pariteleriyle işlem yapan yatırımcıların USDC (USD Coin) kullanarak daha likit işlemler gerçekleştirebileceklerini belirtti. Kaldırılan işlem çiftlerinin toplam işlem hacminin oldukça sınırlı olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Eylül ayında Coinbase, USD dışındaki 41 kripto işlem çiftinin ticaretini sonlandırmıştı. Bu karar, özellikle USDT (Tether) çiftlerinin delist edilmesine rağmen, aynı para birimlerinin USDC karşıtı çiftlerinin ticaretinin devam etmesi, Coinbase ve Circle’ın ortaklaşa geliştirdiği USDC’nin işlem hacmini artırmak amacıyla alındığına dair spekülasyonlara neden oldu.

Son bir yıl içerisinde merkezi kripto borsalarının işlem hacmindeki düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Coinbase’in spot işlem hacmi %50 civarında düştükten sonra, borsa, ABD dışında kripto vadeli işlem hizmetlerini başlatarak bu kaybı telafi etmeye yönelik yeni adımlar atmıştı. Ayrıca, kripto piyasanın en büyük işlem hacmine sahip borsası olan Binance, işlem hacmindeki düşüşten olumsuz etkilenmişti. Son verilere göre Binance’in spot işlemlerdeki pazar payı, yılbaşında %55 seviyesinden %34’e kadar gerileme gösterdi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler