Sosyal Medya

Kripto Para

İflas eden kripto borsası Mt.Gox geri ödeme yapacak mı?

2014 yılında uğradığı siber saldırının ardından toparlanamayan ve iflasını açıklamak zorunda kalan Japonya merkezli Bitcoin borsası Mt.Gox’ın geri ödemelere başladığına dair ekran görüntüleri paylaşıldı.

İflas eden kripto borsası Mt.Gox geri ödeme yapacak mı?

Sosyal medya platformu Reddit üzerinden birkaç kullanıcının paylaştığı geri ödeme dekontları piyasayı heyecanlandırdı. 10 yıldır devam eden uzun bir sürecin ardından bazı kullanıcılar, ödemelerini almaya başladıklarını iddia ederek Reddit üzerinden PayPal (NASDAQ:PYPL) dekontlarını paylaştı.

Alıcılar, Kasım ayında Mt.Gox kayyumundan ödemelerin başlayacağına dair bir e-posta almıştı. Bu bilgilendirmede ödeme sürecinin 2024 yılı boyunca devam edeceği bilgisi verildi. Eylül ayında görülen son davada ise Mt.Gox’ın geri ödeme süresi 31 Ekim 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Kripto borsasında varlıkları bulunan yatırımcılar ise 10 yılı aşkın süredir fonlarının ödenmesi için bekliyor. Bu süreçte zaman zaman ödemelerin başlayacağına dair açıklama yapılsa da geri ödemeler birkaç kez ertelendi.

Bazı kullanıcıların paylaştığı ekran görüntüsü ise Mt.Gox kayyumunun ödemelere başladığına dair önemli bir gelişme olarak gündeme gelirken henüz resmi bir açıklama gelmemesi, bu paylaşımları henüz iddiadan öteye taşıyamadı.

Diğer yandan kripto para piyasaları yeni güne yatay başladıktan sonra Avrupa işlem saatlerine doğru sert satışlara maruz kaldı. Toplam piyasa değeri bir saat içinde %2 gerilerken son saatte düşüş ivmesinin bir miktar yavaşladığı görüldü.

Bitcoin, bu düşüş esnasında 43.400 dolar seviyesinden %2 düşüşle 42.500 dolara kadar geriledikten sonra an itibarıyla 42.800 dolar doğru kısmi bir toparlanma gördü.

Kısmi düşüşe gerekçe olarak piyasadaki bir başka söylenti ise geçen yıl iflas eden kripto borsası FTX’in de kullanıcılara ödeme yapmak için kripto varlık satışına başladığı yönünde.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler