Sosyal Medya

Kripto Para

FTX eski CEO’su “Dolandırıcılık” davasında suçlu bulundu

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı ceza davasında jüri tarafından "suçlu" bulundu.

FTX eski CEO’su “Dolandırıcılık” davasında suçlu bulundu

FTX müşterilerinin 8 milyar doların üzerinde parasının kaybolduğu iddiasıyla başlayan davada, jüri dört saatten fazla süren müzakerelerin ardından Bankman-Fried’ı elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama dahil 7 suçtan suçlu buldu.

Bankman-Fried’ın cezası, Yargıç Lewis Kaplan tarafından daha sonra belirlenecek. Kripto para borsası FTX, Kasım 2022’de iflas etti ve şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried istifa etti. Bankman-Fried, Aralık ayında ABD’deki suçlamaların ardından Bahamalar’da gözaltına alındı ve 21 Aralık 2022’de ABD’ye iade edildi. Kendisine yöneltilen “dolandırıcılık” suçlamalarını reddeden Bankman-Fried, hatalar yaptığını ancak hiçbir zaman fon çalmayı amaçlamadığını öne sürdü.

Bankman-Fried’ın avukatları, mahkemede suçunu kabul eden üç eski çalışma arkadaşının, hafif cezalar almak umuduyla ifadelerini Bankman-Fried’ı suçlayacak şekilde uyarladığını iddia etti. İkinci bir ceza davası da önümüzdeki yıl görülecek ve ek suçlamaları ele alacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler