Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Elon Musk’tan kripto yatırımcılarına uyarı: Dogecoin üzerine bahse girmeyin!

Geçmiş dönemlerde söylemleriyle kripto para birimleri üzerinde oldukça etkili bir isim olan Tesla CEO’su Elon Musk, The Wall Street Journal’ın…

Elon Musk’tan kripto yatırımcılarına uyarı: Dogecoin üzerine bahse girmeyin!

Geçmiş dönemlerde söylemleriyle kripto para birimleri üzerinde oldukça etkili bir isim olan Tesla CEO’su Elon Musk, The Wall Street Journal’ın CEO Konseyi Zirvesi’nde Dogecoin hakkında bir uyarıda bulundu.

 

Tesla CEO’su Musk, Dogecoin’in kendisi için özel bir yere sahip olduğunu açıkça ifade ederken, yatırımcıları tüm varlıklarını Dogecoin üzerine yatırmamaları konusunda uyardı.

Kripto paranın cazibesini karakteristik mizahına ve köpek motifine bağlayan Musk, Dogecoin’in dijital para birimleri arasında kişisel favorisi olduğunu yineledi.

Kendini “Dogefather” ilan eden Musk, 2021’in başlarında keskin bir yükselişe tanık olan kripto para biriminin değerinin artmasında önemli bir rol oynadı.

Bunun başlıca nedeni de coini onaylayan tweetleri oldu. Mizah ve köpeklerle olan bağlantısının, bu tür yatırımlarla ilişkili dalgalanma ve risklere rağmen coini kendisine özellikle sevdirdiğini belirtti.

Musk’ın Twitter’ın ikonik kuş logosunu kısa süreliğine Dogecoin maskotuyla değiştirme hamlesi ise nisan ayında kripto yatırımcılarında heyecan yaşatmış ve Dogecoin’in değerini %8 oranında artırmıştı. Bununla birlikte, bu karar kısa sürdü ve kuş logosu kısa süre sonra eski haline getirildi.

Twitter’ın yeni CEO’su olarak Linda Yaccarino’nun atanması ise Twitter’ın Dogecoin’i entegre etme ihtimalini azaltarak, kripto para birimi üzerinde düşüş yaşanmasına yol açtı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler