Sosyal Medya

Gündem

Büyük Ses Getirdi: Worldcoin Nedir? WLD Coin’de Son Durum!

Büyük Ses Getirdi: Worldcoin Nedir? WLD Coin’de Son Durum!

Büyük Ses Getirdi: Worldcoin Nedir? WLD Coin’de Son Durum!

 

Advertarial

 

 

 

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, 24 Temmuz’da piyasaya sürülen Worldcoin (WLD) hakkında bir yazı kaleme aldı.

 

Worldcoin (WLD) Nedir?

 

Yapılan açıklamalara göre Worldcoin projesinin misyonu, herkese sahiplik veren bir kamu hizmeti olarak dünyanın en büyük kimlik ve finans ağını oluşturmak.

 

Worldcoin sistemi, gizliliği koruyan küresel bir kimlik ağı olan World ID etrafında dönmektedir. World ID, kullanıcıların insan olduklarını çevrimiçi olarak doğrulamalarını (“Kişilik Kanıtı”) sağlarken, sıfır bilgi kanıtları aracılığıyla gizliliklerini korur.

 

Worldcoin protokolü ile etkileşime geçmek için, bireylerin öncelikle bir World ID oluşturulmasını destekleyen ilk cüzdan uygulaması olan World App’i indirmeleri gerekir. Bireyler World ID’lerinin Orb tarafından doğrulanması için Orb adı verilen fiziksel bir görüntüleme cihazını ziyaret ederler. Çoğu Orb, Orb Operatörleri adı verilen bağımsız yerel işletmelerden oluşan bir ağ tarafından işletilmektedir. Küre, insanlığı ve benzersizliği doğrulamak için multispektral sensörler kullanır ve tüm görüntüler varsayılan olarak cihaz üzerinde derhal silinir.

 

Worldcoin Gelişmeleri

 

Birer kripto para haber siteleri olan COINTURK ve COINTURK NEWS’te de belirtildiği gibi birçok uzman projeyle ilgili gizlilik ve güvenlik endişelerini dile getiriyor olsa da Worldcoin’in kurucu ortağı Sam Altman, şirketin iris tarama özellikli yapay zekasının açık kaynak kodlu olmasından dolayı gizlilik endişelerinin zamanla azalacağını düşünüyor.

 

Öte yandan Worldcoin’in resmi Twitter hesabı 23 Temmuz’da geç saatlerde “Zamanı geldi. 24.7.23.” notuyla bir mesaj paylaştı. Paylaşımda daha fazla ayrıntı verilmese de altcoin’in 24 Temmuz’da yapılan lansmanına gönderme yapıldığı görüldü.

 

Bunlara ek olarak Blockchain analitiği konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Arkham Intelligence, Worldcoin projesi için oluşturulan sözleşme adresinin 0x163f8C2467924be0ae7B5347228CABF260318753 olduğunu bildirdi. Sözleşme adresinin detaylarına bakıldığında altcoin’in arzının 1 milyar adet olduğu ve bunun bir kısmının çeşitli kripto para borsalarına gönderildiği görülüyor. Ayrıca Binance gibi büyük borsalar da WLD listelemesi yapacaklarını açıkladı. WLD fiyatı ise yazı kaleme alındığı sırada son 24 saatte yaşadığı %50’nin üzerindeki artış ile 2,61 dolardan işlem görüyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler