Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin tarihi günlerini yaşıyor! 41 bin doları aştı

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentileri ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Bitcoin spot ETF'sini onaylayacağına dair belirtiler, Bitcoin'in büyük bir yükseliş yaşamasına neden oldu. Bitcoin, 21 ay sonra zirve yaparak 41 bin dolar seviyesini aştı.

Bitcoin tarihi günlerini yaşıyor! 41 bin doları aştı

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı beklentileri ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin spot ETF’sini onaylayacağına dair belirtiler, Bitcoin’in büyük bir yükseliş yaşamasına neden oldu. Bitcoin, 21 ay sonra zirve yaparak 41 bin dolar seviyesini aştı.

 

 

Bitcoin (BTC) fiyatları, son 21 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Bugün içinde 41 bin doları aşarak yükselen Bitcoin, son 7 günde yüzde 10’un üzerinde bir artış gösterdi.

 

En yüksek işlem hacmi olan ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) ise, şu an itibariyle dünkü kapanışına göre yüzde 7,63’lük bir artışla 2 bin 248 dolarda işlem görüyor. ETH, gün içinde en yüksek seviye olan 2 bin 260 dolara ulaştı ve son 7 günde yaklaşık yüzde 9,83 oranında değer kazandı.

 

Küresel kripto para piyasalarının toplam değeri, son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,99 oranında artarak 1,54 trilyon dolara yükseldi. Uzmanlar, Bitcoin’de spot ETF’in piyasaya sürülmesini, dijital paranın daha geniş bir kullanıma ve kabul görmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriyorlar. Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketleri Blackrock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investments ve Invesco, Bitcoin spot ETF’si için SEC’e başvuruda bulunmuştu.

 

Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolara ulaşan Bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık olarak yüzde 39 değer kaybetti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler