Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin Son 31 Ayın En Yüksek Seviyesinde!

En büyük kripto para Bitcoin, fiyatını Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye taşıyarak 36 bin doların üzerine çıktı. Bu çarpıcı yükseliş, yatırımcıları meraklandırırken, opsiyon piyasalarındaki delta risk reversal göstergesi, Bitcoin fiyatındaki artışın devam edeceğini işaret ediyor.

Bitcoin Son 31 Ayın En Yüksek Seviyesinde!

En büyük kripto para Bitcoin, fiyatını Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyeye taşıyarak 36 bin doların üzerine çıktı. Bu çarpıcı yükseliş, yatırımcıları meraklandırırken, opsiyon piyasalarındaki delta risk reversal göstergesi, Bitcoin fiyatındaki artışın devam edeceğini işaret ediyor.

 

 

Amberdata tarafından takip edilen verilere göre, Bitcoin’in bir aylık 25 delta risk reversal’i Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak yüzde 10’un üzerine çıktı. Bu gösterge, boğa talebinin ayı taleplerini geride bırakarak aşağı yönlü koruma sunduğunu gösteriyor.

 

Bitcoin’in Binance borsasında gördüğü en yüksek seviye olan 36 bin 863 dolar, ABD’de en az bir spot ETF’ye onay çıkma beklentisinin artmasıyla gerçekleşti. Opsiyon piyasalarındaki veriler, yatırımcıların kripto paranın spot fiyatının üzerinde satış yapmaktan kaçındığını gösteriyor.

 

 

Ayrıca, spekülatörlerin alım opsiyonları satın alarak yukarı yönlü riske girmiş olabileceği belirtiliyor. Uzun vadeli alım-satım reversal’ları da Bitcoin’in önümüzdeki iki, üç ve altı ay boyunca güçlenmeye devam edebileceğine işaret ediyor. Bu durum, yatırımcıların son birkaç haftadır Bitcoin alım opsiyonlarına yönelmeye çalıştığını ve piyasa yapıcılarına 36 bin doların üzerinde net kısa pozisyon açma fırsatı bıraktığını gösteriyor. Fiyatların belirli bir seviyenin üzerine çıkmasıyla birlikte, piyasa yapıcıları BTC satın alarak net risklerini nötrleştirmeye yönelebilir, bu da istenmeden fiyat rallisinin hız kazanmasına neden olabilir.

 

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı bu yazının hazırlandığı sırada son 24 saatte yüzde 3,70 artarak 36 bin 603 dolara yükseldi. Son 7 günde yüzde 3,72, son 30 günde ise yüzde 31,62 artış gösteren Bitcoin, kripto para piyasasındaki güçlü performansını sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler