Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Tesla raporu piyasaya olumlu yansıdı…’

“Bir gün öncesinde Microsoft’un kar kaybı ile düşüş yaşayan kripto para piyasası Tesla raporunun açıklanmasıyla kaybını telafi etti...

Bitay: ‘Tesla raporu piyasaya olumlu yansıdı…’

“Bir gün öncesinde Microsoft’un kar kaybı ile düşüş yaşayan kripto para piyasası Tesla raporunun açıklanmasıyla kaybını telafi etti. Lider kripto para Bitcoin 23.000$, Ethereum ise 1600$ seviyesinde fiyatlanıyor. Altcoinler de toparlanma gösterdi.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, yeni günde kripto para piyasasını değerlendirdi.

Kripto para piyasasında alım iştahı iki günün sonunda yeniden kendisini gösterdi. Salı günü Microsoft bilançosunun açıklanmasının ardından 23.400$ bölgesinden 22.300$’a kadar geri çekilen Bitcoin, akşam saatlerinde toparlandı. Özellikle Tesla raporu sonrası gece 23.800$’a kadar yükselen Bitcoin, son beş ayın en yüksek seviyesine çıktı. İlk etapta bu bölgede kalıcılık sağlayamayan ve yine dirençle karşılaşan Bitcoin sabah saatlerinde 23.000$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Bitcoin dominansının 44,8’lere kadar yükselmesi sonrası stres yaşayan ve 1500$’a kadar çekilen Ethereum tekrar 1600$’ın üzerine yükseldi. Şu anda 1610$ seviyelerinden alıcı bulan Ethereum’la birlikte birkaç gündür baskı altında kalan altcoinler de toparlanma gösterdi.

Yüksek oynaklığın görüldüğü bir günü geride bırakan kripto para piyasasının toparlanmasında gece açıklanan Tesla raporu etkili oldu. Bitcoin’e yakınlığıyla bilinen Elon Musk’ın sahibi olduğu ve bilançosunda Bitcoin tutan Tesla şirketi dün 4. çeyrek raporunu açıkladı. 2. çeyrek bilançosunda sahip olduğu Bitcoinlerinin %75’ini satan şirket böylece üst üste 2 çeyrek boyunca Bitcoin varlıklarına dokunmamış oldu. Tesla’nın şu anda yaklaşık 200 milyon dolar değerinde Bitcoin tuttuğu belirtildi. Bilanço verisi sonrası piyasalarda tekrar risk iştahı arttı ve ortam pozitife döndü.

Bitcoin fiyatının 22.000$ seviyelerine yaklaşması sonrası 1 trilyon sınırına yaklaşan kripto para piyasasının toplam değeri tekrardan 1 trilyon 50 milyar doların üzerine çıktı. Dün günlük hacmin de yükseliş trendini sürdürdüğü ve 62 milyar doların üzerine çıktığının görülmesi piyasada moralleri yükselten bir başka veri oldu.

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Microsoft bilançosu sonrası dün dalgalı ve oynaklığın yüksek olduğu bir gün geçiren ve 22.300$ seviyelerine geri çekilen Bitcoin, dün gece açıklanan Tesla bilançosu sonrasında 23.800$ seviyelerine kadar bir yükseliş yaşamasına rağmen bir miktar kar satışlarıyla karşılaştı. Sabah saatlerinde ise 23.000$ seviyelerinde fiyatlanıyor.

23.200$ direnç seviyesi birçok kez test edilmesine rağmen Bitcoin henüz bu seviyenin üstünde kalıcılık sağlamış değil. Yukarı yönlü hareketleriyle bir kanal oluşturmaya başlayan Bitcoin, yükselişlerin devam etmesi için 23200$ seviyesini kırması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Bu seviyenin aşılması halinde sırasıyla 24.000$ ardından da 25.200$ seviyelerine kadar bir yükseliş beraberinde gelebilir.

23.200$ seviyesini kıramaması ve aşağı yönlü bir hareketlilik halinde ise 22.430$ ardından da 21.520$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

SHIB TEKNİK ANALİZ

Shib, her ne kadar 18 Ocak’ta düşen trendi kırmış olsa da direnç bölgesinden ret alarak gün içerinde 0.00001160$ seviyelerinde fiyatlanıyor. 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde hareketlilik göstermesi yine de pozitif görünümü destekliyor. Yukarı yönlü bir hareketlilikte ilk olarak 0.00001180$ seviyesinin ardından da 0.00001285$ seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyelerin aşılması 0.00001462$ seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir.

Aşağı yönlü bir hareketlilikte ise 0.00001075$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyenin kırılması sert geri çekilmeleri beraberinde getirebilir ve 0.00000985$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler