Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Günün öne çıkanları; Hoş geldin Threads, Bitcoin yatay seyrine devam ediyor…’

Bitcoin’de FOMC tutanaklarından şahin söylemlerin geleceği beklentisiyle ufak geri çekilmeler olsa da tutanakların yayımlanması ardından yatay negatif seyretti. Yeni güne alıcılı başlayan Bitcoin 30.500$ seviyelerinde hareketlilik gösterirken, Ethereum ise Bitcoin’e nazaran daha negatif hareketlilikle 1.920$ seviyelerinden alıcı buluyor...

Bitay: ‘Günün öne çıkanları; Hoş geldin Threads, Bitcoin yatay seyrine devam ediyor…’

“Bitcoin’de FOMC tutanaklarından şahin söylemlerin geleceği beklentisiyle ufak geri çekilmeler olsa da tutanakların yayımlanması ardından yatay negatif seyretti. Yeni güne alıcılı başlayan Bitcoin 30.500$ seviyelerinde hareketlilik gösterirken, Ethereum ise Bitcoin’e nazaran daha negatif hareketlilikle 1.920$ seviyelerinden alıcı buluyor. Bunun yanı sıra META’nın Twitter’a rakip olarak geliştirdiği Threads platformu 02.00 itibarıyla 100 ülkede erişime açıldı. META’nın sahibi Mark Zuckerberg platforma ilk 7 saatte 10 milyon hesabın kaydolduğunu açıklarken Bitay Türkiye, Threads’ı Türkiye’de kullanmaya başlayan ilk kripto para borsası oldu.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz gelişmeleri değerlendirdi.

Fed’in politika faizinde değişikliğe gitmediği haziran ayı toplantı tutanakları incelendiğinde üyelerin hepsi hedef faiz oranlarının değişmemesi gerektiği yönünde fikir birliğine vardığı görülüyor. Yıl sonuna doğru hafif bir resesyon beklentileri sürerken sıkı para politikasının devamını desteklemeye devam edeceğini tutanaklardan anlamak mümkün. Tutanakların yayımlanmasının ardından FED üyesi Williams, gece saatlerinde yaptığı açıklamada enflasyonun bulunduğu seviyeden memnun olmadığını ve faizlerle ilgili yapılacak çok iş olduğunu söyleyerek şahin ifadelerde bulundu. Piyasa beklentilerine bakıldığında bu sabah saatlerinde 25-26 Temmuz’da FED’in faizi 25 baz puan arttırması bekleniyor.

Uzun süredir gündemde olan ve spot Bitcoin ETF başvurusuyla kriptolarda hızlı yükselişe sebep olan dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock CEO’su Larry Fink dün yaptığı röportaj Bitcoin’e pozitif yansıdı. Bitcoin’in uluslararası bir varlık olduğunu ve altını dijitalleştirme rolüne sahip olduğunu söyledi. Ayrıca “Regülatörlerin, spot ETF başvurularını kriptoyu demokratikleştirmenin bir yolu olarak görmelerini umuyoruz.” cümleleri röportajda dikkat çeken ifadeler. BlackRock gibi dünya devi şirketlerin Bitcoin’e olan inançları ve adapte olmaları kripto piyasasına olan ilgini daha da artabileceğini gösteriyor. Piyasaya olumlu etkilerini ise daha uzun bir vadede görebiliriz.

Kripto piyasasında FOMC toplantısı sonrası ise toplam piyasa değeri yatay seyrine devam ederek 1,16 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’deki yatay pozitif seyirle birlikte dominansı artış göstermeye devam ediyor. Altcoinlerdeki baskı devam ederken bu sabah saatlerinde %1-2 civarında toparlanmalar mevcut. Altcoinler arasından ayrışan XEC ve DOCK çift haneli kazançlarla en çok yükselen kripto paralar olarak karşımıza çıkıyor.

Makro gündemde, bugün ABD özel sektör istihdam verisi Türkiye saati ile 15:15’te açıklanacak. Gelecek olan bu veri sonrası piyasalarda volatilite artabilir.

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz

Lider kripto para birimi Bitcoin, güne 30.500$ seviyelerinden başladı. Dün haftanın en önemli makro gelişmelerinden biri olan FED tutanakları sonrası tıpkı dünkü günlük bülten piyasa notlarında belirttiğimiz gibi FED’in faiz artık vurgusu yapması ve şahin konuşması piyasalara ufak miktarda satış getirdi. Bitcoin 30.550$ seviyelerinden 30.300$ seviyelerine gerilese de yeni gün itibariyle kayıplarını telafi etti ve sabah saatlerinde 30.800$’dan alıcı buluyor.

Yükselen kanal içerisindeki hareketine de devam eden Bitcoin, kanalın orta bandına denk gelen 30.800$ seviyelerini kendine kısa vadede hedef belirlemiş durumdaydı ve bunu gerçekleştirmeyi şu sıralar itibariyle başardı. Ardından bu eğilimin devamı halinde uzun zamandır denediği ancak başarılı olamadığı 31.000$ seviyesinin üzerine yükselebilir. Risk iştahının düştüğü senaryoda ise Bitcoin için kanalın alt bandı olan 30.300$ seviyeleri ilk destek konumunda bulunuyor.

Compound (COMP) Teknik Analiz

Son iki haftadır düzenli bir şekilde hacimli yükseliş hareketleri sergileyen Compound (COMP), bu süreçte %125 kadar yükseliş yaşadı. Böylelikle kısa süreli bir yükseliş trendi oluşturan Compound, 62$ sınırına kadar dayandı. İlk etapta bu seviyenin üstüne çıksa da son günlerde bu bölgede kalıcılık sağlayamadı ve trend desteğine kadar geriledi.

Bu bölgeden güç aldıktan sonra ise şu sıralar tekrar 62$ denemesi yapan Compound, bu seviyeyi aştıktan sonra destek haline getirmesi durumunda sıradaki hedefleri 70 ve 76$ bölgeleri olacaktır. Güçlü bir eğilim ile bu senaryo gerçekleşebilir. Ancak Bitcoin’de yaşanacak olumsuz bir senaryoda ise Compound önce 57$ ardından 50$’a kadar da geri çekilme yaşayabilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler