Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Bitcoin 34.000$ sınırında dengeleniyor…’

Haftaya yükselişle başlayan ve yoluna dolu dizgin devam eden Bitcoin, 34.000$ sınırında dengelendi...

Bitay: ‘Bitcoin 34.000$ sınırında dengeleniyor…’

“Haftaya yükselişle başlayan ve yoluna dolu dizgin devam eden Bitcoin, 34.000$ sınırında dengelendi. Yeni günde 33.900$’dan alıcı bulan lider kripto para biriminin yükselişiyle, toplam piyasa değeri 1,1 trilyon dolardan 1,25 trilyon değerine çıkarken bu rakam nisan ayından bu yana en yüksek değer olarak ölçüldü. Lider altcoin Ethereum da yeni günde 1.775$ civarında fiyatlanıyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak gelişmeleri değerlendirdi.

Lider kripto para birimi Bitcoin, gerek spot Bitcoin ETF onayı beklentisi gerek Fed’in kasım ayında faiz artırımına gitmeyeceği, gerekse FTX borsası ve yönetimi hakkındaki olumlu beklentiler ile Orta Doğu’daki gelişmelere rağmen yoluna dolu dizgin devam ediyor. Bir süredir (ilk etapta gerçeği yansıtmayan bir haber olarak çıksa ve yalanlansa da) BlackRock’un spot Bitcoin ETF onayı alacağı yönündeki haberlerin yayılması ve beklenti oluşturulması ile Coinbase borsası merkezli yükselişlerle desteklenen Bitcoin, diğer yandan İsrail – Filistin gerginliğinde altın ile birlikte güvenli liman olarak görüldü. Kısa süreli tarihinde birçok jeopolitik gerginliği tecrübe eden Bitcoin’in bu olaylarda riskli varlık yerine güvenli liman olarak algılanması ve güçlenerek çıkması ekosistemi için oldukça önemli. Şu an için Bitcoin 33.900$ civarından alıcı bulan Bitcoin 34.000$ bölgesinde dengelenirken Ethereum 1.775$ düzeyinde fiyatlanıyor.

Son 2-3 günde Bitcoin’deki güçlü yükseliş sonrası; toplam piyasa değeri 1,1 trilyon dolardan 1,25 trilyon değerine çıkarken bu rakam nisan ayından bu yana en yüksek değer olarak ölçüldü. Son dönemde 20-30 milyar dolar arası seyreden hatta zaman zaman 15 milyar dolarlara düşen günlük hacim verileri de 80 milyar dolar seviyelerine yükseldi. Bu veri ise yine mart ayından bu yana en yüksek rakam olarak karşımıza çıkıyor. Yıl başından bu yana %110 civarı değer kazanan Bitcoin, çalkantılı bir yıl geçirmesine karşılık dolar bazlı en çok getiri sağlayan majör yatırım aracı olmayı başardı. Bunu faiz oranlarının son 40 yılın seviyesine çıkarken, dünyada ekonomik aktivite küçülürken ve enflasyon seviyeleri bir hayli yüksek iken üstelik birçok jeopolitik risk ortamında gerçekleştirmesi Bitcoin ve kripto para sektörünün her geçen gün olgunlaştığını ve artık gerçek bir ekosistem yarattığını ortaya koyuyor.

Global tarafta savaş baskısı ve tahvil faizleri altında fiyatlamalar devam ederken bu akşam Fed başkanı Powell’ın bir konuşması olacak. Son dönemde birçok fikir ayrılıklarının bulunduğu ve kafalarının karışık olduğunu bildiğimiz Fed’den nasıl bir açıklama geleceği piyasalar için merak konusu. Genel beklenti faizin kasım ayı ile birlikte gelecek üç toplantıda da sabit bırakılacağı yönünde. Bu sinyallerin piyasaya daha güçlü verilmesi durumunda Bitcoin gibi varlık sınıflarının daha da değerlenebileceği ihtimali güç kazanıyor.

Stratis (STRAX)

Geçtiğimiz iki hafta boyunca yüksek volatil hareketlilik gösteren Strax, yükselişlerinin tamamını geçtiğimiz hafta geri vermişti. İki günde %35 üzerinde artış gösteren Strax, günün en çok yükselen kripto parası olarak karşımıza çıkıyor. Bu yükselişle birlikte 2 önemli direnç seviyesini aşması oldukça pozitif gözüküyor. Fakat yükselişin kalıcı olması için 0.842$ üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından pozitif senaryonun devam etmesi halinde 0.942$ ve 1.083$ seviyelerinin direnç olarak çalışması beklenebilir. Olası aşağı yönlü bir harekette ise 0.743$ ardından da 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 0.655$ seviyeleri destek olarak çalışabilir.

Powerledger (POWR)

Altı gün boyunca %110 üzerinde artış gösteren POWR, dün %37 yükseliş ardından yeni güne %10 düşüşle başladı. Son 24 saatte en çok artış gösteren kripto varlıklar arasında bulunan POWR anlık olarak 0.2945$ seviyelerinden alıcı buluyor. Düşüş hareketinin devam etmesi halinde 0.2814$ ardından da 0.2538$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir. Olası pozitif senaryoda ise 0.3205$ ardından da 2023 yılının zirvesi olan 0.3700$ seviyesini tekrar test etmesi beklenebilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler