Sosyal Medya

Kripto Para

ANALİZ: Bitcoin’de 2025 tahmini: 90 bin ile 130 bin dolar arası işlem görebilir

Kripto para piyasalarında 2025 yılında olası artış beklentisi yüksek. Buna göre yapılan analizde Bitcoin'in "döngü zirvesi" 28 Kasım 2025'ten yaklaşık 21 gün sonra gerçekleşecek ve tahmin edilen fiyat aralığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 90.000 dolar ile 130.000 dolar arasında olacağı kaydedildi.

ANALİZ: Bitcoin’de 2025 tahmini: 90 bin ile 130 bin dolar arası işlem görebilir

Kripto para analisti CryptoCon, Bitcoin’in (BTC) gelecekte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor. Analist, Bitcoin’in 2025 yılında 90.000 ile 130.000 dolar arasında işlem görebileceğini tahmin ediyor.

CryptoCon’un analizi, 13 Temmuz 2023’te Bitcoin için ilk erken zirve noktasının ortaya çıkmasını vurguluyor. Bu dönemin, Bitcoin’in Ağustos ayında dip seviyelere gerilediği ve aynı yılın Kasım ayında yükselişe geçtiği 2015 piyasa döngüsüne benzerlik gösterdiğini belirtiyor. Analist, bu benzerliklerin Bitcoin’in benzer bir hareketi tekrarlayabileceğine işaret ettiğini ifade ediyor.

COINTURK’ten Alican Ülker’in derlediği haberde yer alan CryptoCon’a göre, bu dönem birikim aşaması olarak adlandırılıyor ve bu aşamada sadece iki ay kaldı. Analize göre, Bitcoin’in önümüzdeki önemli olaylarından biri, 9 Temmuz 2024’ten yaklaşık 21 gün sonra gerçekleşmesi beklenen ve yaklaşık 48.000 dolarlık bir erken zirve olacak.

Analiste göre, Bitcoin’in “döngü zirvesi” 28 Kasım 2025’ten yaklaşık 21 gün sonra gerçekleşecek ve tahmin edilen fiyat aralığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 90.000 dolar ile 130.000 dolar arasında olacak.

Bu arada CryptoCon, 28 Kasım 2026’dan itibaren 21 gün içinde başka bir döngü dip seviyesinin yaşanabileceğini belirtirken, bu olay için belirli bir fiyat tahmini sunmaktan kaçındı.

Bitcoin’in yeni bir zirveye ulaşması, bir sonraki halving olayının etkisi, düzenleyici değişiklikler ve bir Bitcoin spot Borsa Yatırım Fonu’nun (ETF) potansiyel onayı gibi faktörlerle desteklenirken on-chain veriler, yatırımcıların muhtemelen bir fiyat artışını beklediğini gösteriyor. Zira borsalardaki Bitcoin rezervleri son altı yılın en düşük seviyesinde bulunuyor ve bu güçlü bir piyasa ve fiyat artışı beklentisini yansıtıyor gibi durmakta.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?ABD’de hükümetin ‘kapanma’ krizi! Kapanma nedir, kimleri ve ne kadar etkileyebilir?

İLGİLİ HABERBetül Gedik – FÖŞ söyleşisi:  Merkez Bankaları haftası sonrası ekonomi ve piyasalarBetül Gedik – FÖŞ söyleşisi:  Merkez Bankaları haftası sonrası ekonomi ve piyasalar

BAKMADAN GEÇME

  • Moody’s’in Not İndirimi Piyasaları Sarstı: Wall Street Stratejistlerinden İlk Tepkiler

    Bloomberg: ABD’nin kredi notunun Moody’s tarafından düşürülmesi sonrası Wall Street’te hisse senetleri gerilerken, tahvil getirileri yükseldi. Moody’s, artan borç yükü ve faiz maliyetlerini gerekçe göstererek ABD’nin notunu “Aaa”dan “Aa1”e düşürdü.

  • CHP/Karatepe: Düşen İşsizlik Değil, Umut!

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hazine ve Maliye Politikalarından Sorumlu Yalçın Karatepe, TÜİK’in açıkladığı işsizlik verilerini ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Karatepe, geniş tanımlı işsizliğin yüzde 28,5 seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, “Sessizliğe başarı süsü vermek, yoksulluğa istihdam demek, halkla alay etmektir” dedi.

  • İŞ YATIRIM: Para Nereye Gidiyor?

    Yabancı Sermaye Girişi Artarken Yerli Yatırımcı Dövizden Uzaklaşıyor 9 Mayıs haftası itibarıyla finansal piyasalarda sermaye akımlarına ilişkin olumlu işaretler değerlendirilmektedir.…

  • Yabancı alacaklılara  yapılan ödemeler rekor kırıyor

    Yeterli döviz girişi sağlanamadığında ya da herhangi bir nedenden ötürü dış sermaye ülkeden çıkmaya başladığında TL değer kaybeder, çıkışın boyutuna göre ekonomi krize sürüklenebilir.

  • ANALİZ: Borsa İstanbul Görünümü – Satışlar Devam Edebilir mi?

    Piyasalarda Belirsizlik ve Sert Satışlar Borsa İstanbul’da 16 Mayıs 2025 tarihinde yaşanan sert satış dalgası, özellikle kritik 9.500 puan seviyesinin…

  • İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Kapanış Raporu

    İş Yatırım global hisse senetleri, emtia ve tahvil pazarında haftayı değerlendirdii

  • CDS piyasası İmamoğlu’nu unuttu

    Merkez Bankası’nın rezerv birikimine yeniden başlaması ve PKK’nın kendini feshetmesi gibi gelişmelerin ardından Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), yaklaşık iki ay sonra ilk kez 300 baz puanın altına geriledi.

  • İmamoğlu’ndan AKP’ye korkunç suçlama: İstanbul’da 15 yılda 85 milyar dolar rant sağladınız

    Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yeşil alanları, deprem toplanma alanlarını, askeri alanları imara açtınız, birilerine özel imar verdiniz, şehri katlettiniz, trafiği mahvettiniz. Sadece 15 yılda 130 projede kamu alanlarından ve imar hareketliliğinden birilerine sağladığınız rant tam 85 milyar dolar." dedi.

  • ŞOK: Moody’s ABD’nin Kredi Notunu Düşürdü

    ABD’nin 36 trilyon dolara ulaşan kamu borcu, Moody’s tarafından verilen en yüksek kredi notuna mal oldu. Moody’s, 1919’dan bu yana korunan “Aaa” notunu bir kademe indirerek “Aa1” seviyesine çekti ve ülkenin görünümünü “negatif”ten “durağan”a revize etti.

  • Gönül Tol’dan ABD’ye Uyarı: Trump, Erdoğan’ın Dopingli Benzeri

    Middle East Institute Türkiye Programı Direktörü Gonul Tol, Amerikan demokrasisinin tehdit altında olduğuna dair uyarısını açıkça dile getiriyor: Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de 20 yılda inşa ettiği otoriter rejimi, Donald Trump birkaç yıl içinde kurabilir—belki de sürece çoktan başladı.

  • BBVA: Türkiye Sert Bir Duruş mu Yaşayacak?

    BBVA'nın güncel analizine göre, 2025 yılının ilk çeyreği, özellikle iç talebin etkisiyle güçlü bir büyümeye sahne oldu. Ancak Mart ayına ait üretim verileri, tüm temel sektörlerde zayıflama işaretleri gösteriyor. Nisan ayında ise güven endekslerinde hızlı bir bozulma gözlendi. Bu durum, Mart ortasında yaşanan iç siyasi belirsizliklerin ve Nisan ayında başlayan tarife krizinin, ekonomik faaliyetlerde sert bir ayarlamayı tetikleyeceği sinyalini veriyor.

  • SGK bildirdi! Yemek kartları marketlerde geçecek mi?

    Danıştay, milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir karara imza attı. İşverenlerin çalışanlara sunduğu yemek kartlarının SGK primi dışında tutulmaya devam edileceği açıklandı. Bu karar, iş dünyasında uzun süredir uygulanan yemek yardımı sistemine yasal güvence kazandırdı.

  • Atilla Yeşilada video: BofA borsaya operasyon mu yaptı? & Ekonomik krizi Erdoğan’ın ahtapotu getirir mi?

    Semih Sakallı'yla söyleşimde BofA'nın hisse satışı ana gündem maddesi oldu.  CHP'ye operasyonların genişlemesinin  önce siyasi, sonra da döviz krizine neden olabileceği anlattım.  Türkiye yol ayrımında, ya tüm derdi olanlara çare bir anayasa yazılacak, ya da Erdoğan Bahçeli ikilisi iyice sertleşip ana muhalefeti tümden  devreden çıkartma yoluna sapacak. Ekonomi ve piyasalar hakkında  bu yol ayrımı aşılmadan gerçekçi tahminler yapılamaz.

Benzer Haberler