Sosyal Medya

Kripto Para

Analistlerden Bitcoin İçin Eylül Uyarısı: Kanlı Geçecek!

Kripto para dünyasında Eylül ayı yaklaştıkça beklentiler de yükseliyor.

Analistlerden Bitcoin İçin Eylül Uyarısı: Kanlı Geçecek!

Kripto para dünyasında Eylül ayı yaklaştıkça beklentiler de yükseliyor.

 

 

Önemli bir YouTube takipçisi olan tanınmış kripto stratejisti ve analisti Benjamin Cowen, Bitcoin’in (BTC) bu ay önemli bir düzeltici harekete hazırlandığı yönündeki tahminini yineliyor. Bitcoin şu anda 25.789 dolardan işlem görürken, Cowen’ın tahmini kripto meraklıları arasında endişe ve merak dalgalarına neden oluyor. İşte detaylar…

 

Cowen, Bitcoin için düşüş bekliyor

786.000 YouTube abonesine sahip olan Cowen, geçtiğimiz günlerde bir strateji oturumunda görüşlerini paylaştı. Eylül ayının tarihsel olarak kripto para birimleri için zorlu bir ay olma eğiliminde olduğunu ve özellikle Bitcoin’in bu dönemde genellikle olumsuz getiriler yaşadığını vurguladı. “Eylül ayı kripto için harika bir ay olmama eğilimindedir. Gördüğünüz gibi Bitcoin, Eylül ayında diğer aylara kıyasla çok daha kötü bir ortalama ile negatif getiri sağlıyor,” dedi.

 

 

Cowen, yaptığı analize dayanarak Bitcoin’in Eylül ayı boyunca mevcut seviyelerinden %10’un üzerinde bir düşüşe tanık olabileceğini öne sürüyor. Bu iddiasını Bitcoin’in mevsimselliğini, momentumunu ve 27.000 dolar seviyesinin altındaki son aylık kapanışını göz önünde bulundurarak destekliyor. Analist, “Bitcoin’in mevsimselliği, momentumu ve kısa süre önce 27 bin doların altında bir aylık kapanış yaptığımız gerçeği göz önüne alındığında, en azından Bitcoin’in 23.000 doları test etmesi için iyi bir şans olduğu mantıklı olacaktır. Bunun Eylül ayında gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum,” dedi.

 

Geçen ay da benzer bir açıklama yapmıştı

Cowen’ın geçen ayın sonlarında yaptığı uyarı da benzer bir düşünceyi yansıtıyor. Bitcoin’in Eylül ayında 23.000 dolara düşebileceğini vurgulayarak tarihsel örneklerden yola çıkıyordu. Bir Bitcoin düzeltmesi olasılığı büyük olsa da Cowen, altcoin piyasalarının yeniden canlanabileceği bir senaryonun da ana hatlarını çizdi. Cowen, önümüzdeki yıl altcoin piyasalarına yeni bir canlılık getirebilecek makroekonomik faktörlerin bir araya gelebileceğine işaret etti.

 

 

 

“Volatilite normalde halving yılında tekrar yükselir çünkü bu aynı zamanda bir seçim yılıdır. Seçim yıllarının çok daha fazla belirsizlik getirdiğini unutmayın,” diye açıkladı Cowen. Ayrıca, devam eden faiz artırım döngüsüne ve potansiyel işgücü piyasası etkilerine dikkat çekerek, bu faktörlerin bir seçim yılında daha gevşek para politikalarına yol açabileceğini ve potansiyel olarak altcoin piyasasına fayda sağlayabileceğini öne sürdü.

 

Bir analist daha düşüş bekliyor

Kripto topluluğu Bitcoin’in Eylül ayındaki performansını yakından takip ederken, Cowen’ın tahminlerinin doğru çıkıp çıkmayacağını ve bu potansiyel fiyat hareketlerinin daha geniş kripto para birimi ortamını nasıl etkileyebileceğini göreceğiz. İlgili bir gelişme olarak, Bitcoin’in son fiyat hareketi kırılganlık işaretleri gösterdi. On-chain veriler, kripto para biriminin kritik bir destek seviyesi etrafında sallanmakta olduğunu ve bu seviyenin aşılması halinde mevcut değerinden %10 ila %15 arasında bir düşüşü daha tetikleyebileceğini gösteriyor. Ali Charts’a göre, Bitcoin şu anki 25.800 dolar seviyesinden potansiyel olarak 23.340 dolara kadar düşebilir.

 

 

Yüksek volatilite, Bitcoin’in son yedi günlük işlem aralığını karakterize etti ve en düşük 25.680 dolar ile en yüksek 28.130 dolar arasında dalgalandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock spot Bitcoin ETF başvurusu için bir sonraki son tarihine yaklaşırken, yatırımcılar Ekim 2023 ortasında kendilerini başka bir dalgalanma dalgasına hazırlıyor. SEC’in yakın zamanda BlackRock’ınki de dahil olmak üzere çok sayıda spot Bitcoin ETF başvurusunu erteleme kararı, kripto piyasasının daha fazla düzenleyici gelişmeyi merakla beklemesine neden oldu.

 

 

 

 

kriptokoin.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler