Sosyal Medya

Ekonomi

Kredilerde yeni dönem! 21 banka harekete geçti

Krediye erişim konusunda bankalar harekete geçiyor. İhracatçılar ve KOBİ'ler için önemli bir adım olan 'İGE Kefalet Portalı' faaliyete geçti. Bu portal sayesinde finansmana erişim süresi 2 aydan 7 güne indi.

Kredilerde yeni dönem! 21 banka harekete geçti

Krediye erişim konusunda bankalar harekete geçiyor. İhracatçılar ve KOBİ’ler için önemli bir adım olan ‘İGE Kefalet Portalı’ faaliyete geçti. Bu portal sayesinde finansmana erişim süresi 2 aydan 7 güne indi.

 

 

Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, portalın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ihracattaki artışın ekonomiye katkılarına vurgu yaparak küresel ekonomideki zorluklara dikkat çekti.

 

Tuzcu, finansmana erişimin artmasıyla ihracat rakamlarının yükseldiğini belirterek, bu durumun finansmana erişimin ne kadar kritik olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

 

Tuzcu, İGE Kefalet Portalı’nın ihracatçılar için büyük fayda sağlayacağını belirterek, portalın tüm bankalara aynı anda kredi talebinde bulunma imkanı sunacağını ve farklı finansman şartlarını tek bir platformda görebileceklerini ifade etti.

 

İGE’nin finansmana erişimi kolaylaştırmak amacıyla 58 milyar liralık kredi kefaleti sağladığını hatırlatan Tuzcu, İGE Kefalet Portalı’nın finansmana erişimi daha erişilebilir hale getireceğini belirtti. Bu portalın, finansmana katkı sağlayan sistemi daha erişilebilir hale getireceği vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler