Sosyal Medya

Ekonomi

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Sınırlama getiren bankalar kredi faizlerini ‘abarttı’

Hürriyet Gazetesi yazarı Sefer Levent, bankalardaki kredi faizlerinin "abartı durumda" olduğuna dikkat çekti, bankaların "Benden kredi almayın" demeye çalıştığını belirtti...

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Sınırlama getiren bankalar kredi faizlerini ‘abarttı’

Levent, bugünkü yazısında; “Bankalar, yasal düzenlemelerin dışında kendileri de kredilere bir takım sınırlamalar getirmiş durumda. Örneğin bir banka ihtiyaç kredisini 70 bin TL ile sınırlamış. Bir diğeri 50 bin TL ile” dedi.

Krediler için uyguladıkları faiz oranlarının “ilginç” olduğunu belirten Levent, şu ifadeleri kullandı:

“Bir özel banka 99 bin liralık kredi için aylık yüzde 2.70 faiz talep etti. Bu kredinin maliyeti yıllık yüzde 50.41 düzeyinde. Piyasa koşulları içinde normal olduğunu belirtebilirim ancak, bankacı bir konunun altını net çizdi. Kredi talebinin onaylanmasıyla ilgili süreç bugünlerde biraz uzunmuş. Talep edilen tutardan daha düşük bir krediye onay çıkma ihtimali de yüksekmiş.

İki diğer büyük özel bankadan aldığım kredi teklifleri ise oldukça şaşırtıcıydı. Kusura bakmasınlar ama bu iki büyük özel banka müşterilerine ‘Benden kredi almayın’ dedirten cinsten bir faiz teklif ediyorlar. Aylık kredi faiz oranları yüzde 5.5. Ve yine 99 bin TL için bir yıl sonunda ödememizi istedikleri rakam yaklaşık 150 bin lira. Kredinin yıllık maliyet oranı ise yüzde 125’e yakın.”

 

Yazının Kaynağına Buradan Ulaşabilirsiniz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler