Sosyal Medya

Ekonomi

Konut yatırımının tahtı sallantıda!

Son zamanlarda Türkiye'de konut fiyatlarının hızla yükselmesi, emlak piyasasında yeni yatırım eğilimlerini tetikliyor. Konut almakta zorlanan yatırımcılardan bazıları bütçelerini sosyal arsa projelerine yönlendirerek hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etme yoluna gidiyorlar.

Konut yatırımının tahtı sallantıda!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz Ağustos ayında ülke genelinde satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,1 düşüş gösterdi ve 122,091 konut olarak kaydedildi. Sektör profesyonelleri, bu düşüşün temel nedenini enflasyon ve ekonomik sıkıntılar olarak değerlendiriyorlar.

Bütçelerini karlı bir şekilde değerlendirmek isteyen yatırımcılar ise alternatif yatırım araçlarına yöneliyorlar. Nova Arsa gibi firmalar ise sosyal arsa projelerini yatırımcıların gözdesi haline getiriyor.

Nova Arsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Kolcuoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi: “Enflasyon nedeniyle konut fiyatları hızla artıyor. İkamet etmek veya yatırım yapmak isteyenler, bu artışlar nedeniyle farklı seçeneklere yönelmek zorunda kalıyorlar. Biz, bu değişimi göz önünde bulundurarak ev sahibi olmak isteyenlere sosyal arsa projeleri ile bir alternatif sunuyoruz. Projelerimiz, proje bedeli ödenmeden, tüm resmi izin ve belgeleri tamamlanmış, imarlı ve ifrazlı şekilde yatırım yapma olanağı sunuyor.”

Kolcuoğlu ayrıca şu konuda da önemli bir vurgu yaptı: “Arsa yatırımında güven çok önemlidir. Nova Arsa olarak güvenilirliğimizi hızlı tapu teslimi ile pekiştiriyoruz. İznik, Düzce ve Çanakkale projelerimizde hemen tapu teslimi yapıyoruz. Projelerin teslimi için belirlediğimiz takvime sadık kalarak, yatırımcılarımıza güven veriyoruz.”

Nova Arsa’nın odaklandığı bir diğer önemli konu ise gelişmekte olan bölgeler. Kolcuoğlu, “Biz, halihazırda gelişimini tamamlamış bölgelere değil, orta vadede yüksek prim yapma potansiyeli taşıyan bölgelere odaklanıyoruz. Bu yaklaşım, yatırımcılarımıza büyük kazanç fırsatları sunuyor. Örneğin Kocaeli projemiz, sadece 18 ay içinde yatırımcılarına yüzde 5 prim yaparak memnun etti. Diğer projelerimizde de benzer başarıyı elde etmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

Düzce Gümüşova projesinin imalata başlandığını ve diğer projelerin alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Kolcuoğlu, “Bu tür projeler, yatırımcılara sadece orta vadeli kazanç sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda maddi anlamda tasarruf etmelerini sağlıyor” dedi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler