Sosyal Medya

Ekonomi

Koç Holding’in 32 milyar dolar yatırımı iptal oldu! Yargıdaki kriz mi etkiledi?

Koç Holding, Ford ve LG Energy Solution tarafından planlanan Ankara'da gerçekleştirilecek batarya hücre üretimi yatırımının niyet mektubunun, "zamanlamanın uygun olmadığı" gerekçesiyle feshedildiğini duyurdu. Bu kararın, Türkiye'de yaşanan yargı krizinden etkilendiği iddia ediliyor.

Koç Holding’in 32 milyar dolar yatırımı iptal oldu! Yargıdaki kriz mi etkiledi?

Koç Holding, Ford ve LG Energy Solution tarafından planlanan Ankara’da gerçekleştirilecek batarya hücre üretimi yatırımının niyet mektubunun, “zamanlamanın uygun olmadığı” gerekçesiyle feshedildiğini duyurdu. Bu kararın, Türkiye’de yaşanan yargı krizinden etkilendiği iddia ediliyor.

 

 

Yatırıma ilişkin açıklamada, “Mevcut elektrikli araç penetrasyonundaki gelişmeler dikkate alınarak batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı sonucuna ulaşılmış” ve niyet mektubunun feshedildiği belirtildi.

 

Ancak, Koç Holding ve Ford Motor Company’nin elektrikli araç üretimine yönelik çalışmalarına desteklerinin devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, “Elektrikli araç piyasa dinamiklerindeki gelişmelere göre gelecekte batarya hücre yatırımı değerlendirilebilecektir” denildi.

 

32 milyar dolarlık bu yatırımın “zamanlamanın uygun olmadığı” gerekçesiyle iptali, Türkiye’deki yargı krizi ve hukuk devleti tartışmalarıyla doğrudan ilişkilendiriliyor.

 

Kaynaklara göre, yatırım iptali sadece yargı kriziyle sınırlı olmayıp, fabrikanın fizibilitesi, hammadde temini sorunları ve diğer ekonomik sebeplerle de ilgili olduğu ifade ediliyor. Ancak, yargı krizinin bu kararda etkili bir faktör olduğu vurgulanıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler