Sosyal Medya

Ekonomi

Kabine toplanıyor: Gündem memur ve emekliye zam

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından toplanacak. Beştepe’deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Toplantının ana gündeminde ekonomik gelişmeler…

Kabine toplanıyor: Gündem memur ve emekliye zam

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından toplanacak. Beştepe’deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Toplantının ana gündeminde ekonomik gelişmeler ve enflasyonla mücadele olacak. Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele noktasında alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Memur zammı ve kira artış sınırlamasını içeren torba teklif, bu hafta Meclis’e sunulacak. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Oranlar, enflasyon farkına refah payı da eklenerek belirlenirken, memur zamları, memur emeklilerini de doğrudan etkileyecek.

Ayrıca toplantıda deprem bölgesi konutlarının yapım sürecini hızlandıracak formüller ile seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların da masada olması bekleniyor.

Toplantıda Türkiye’den NATO vizesi bekleyen İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması da ele alınacak. Ankara’nın Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar konuşulacak.

11-12 Temmuz’da Litvanya’da düzenlenecek ve Erdoğan’ın katılacağı NATO liderler zirvesinin hazırlıkları görüşülecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler