Sosyal Medya

Ekonomi

İlaç sektöründe 7,1 milyar dolarlık satın alma

İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche, inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisi için ilaçlar geliştiren Telavant Holding'i 7,1 milyar dolar karşılığında satın almayı kabul ettiğini duyurdu.

İlaç sektöründe 7,1 milyar dolarlık satın alma

İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche, inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisi için ilaçlar geliştiren Telavant Holding’i 7,1 milyar dolar karşılığında satın almayı kabul ettiğini duyurdu.

 

 

 

Roche’nun resmi açıklamasına göre, şirketin yönetim kurulu, ABD’li biyoteknoloji firmaları Roivant Holdings ve Pfizer’in iştiraki olan Telavant Holding’in satın alınması için 7,1 milyar dolarlık peşin ödeme anlaşmasını onayladı. Ek olarak, Roche, ilave 150 milyon dolarlık bir ödeme yapacak.

 

Satın alma anlaşmasına göre, Roche, ABD ve Japonya’da deneme aşamasında olan RVT-3101 adlı antikorun geliştirme, üretme ve ticarileştirme haklarını elde edecek.

 

İnflamatuar bağırsak hastalığı, bağırsakların iç yüzeyindeki iltihaplanma sonucunda ortaya çıkan bir sağlık sorunu olarak bilinir. İnflamatuar bağırsak hastalığının nedenleri arasında bağışıklık sisteminin zayıflaması, kötü beslenme, sigara, alkol, stres, genetik faktörler ve bazı ilaçların kullanımı bulunmaktadır.

 

Roche’un verilerine göre, dünya genelinde yaklaşık 8 milyon kişiye inflamatuar bağırsak hastalığı teşhisi konulmuştur.

 

Ayrıca, Roche’un belirttiğine göre RVT-3101 antikoru, diğer birçok hastalığın tedavisinde potansiyel olarak kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler