Sosyal Medya

Döviz

İhracatçılar dertli: Bu para politikası devam ederse ihracat biter, ithalat patlamaya devam eder

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Güven Karaca, ihracat müşterilerini kura, içerideki müşterilerini ise reelde güçlenen TL’ye…

İhracatçılar dertli: Bu para politikası devam ederse ihracat biter, ithalat patlamaya devam eder

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Güven Karaca, ihracat müşterilerini kura, içerideki müşterilerini ise reelde güçlenen TL’ye kaptırdıklarını söyledi.

Hükümet seçim sürecinde dövizin artmaması için ‘arka kapı satışları’ dahil politikalar izlerken, ihracatçılar kurun daha yüksek olması gerektiğini savunuyor.

Ekonomi’den İmam Güneş’e konuşan İDMİB Başkanı Güven Karaca, son 1 – 2 yılda yatırımda ve üretimde gerilemediklerini ancak kur ve enflasyon karşısında gerilediklerini söyledi.

“Gelinen noktada sektörümüzde ithalat talebi arttı. Bu da cari fazla veren sektörümüzü gün sonunda negatife düşürdü” diyen Güven, 2021 yılında 560 milyon doların üzerinde, 2022 yılında ise 250 milyon dolar civarında dış ticaret fazlası verildiğini ifade etti.

Güven şöyle devam etti: “Sadece ayakkabıda yüzde 100’ün üzerinde ithalat artışımız var. Bu yılın ilk çeyreğindeki verilere göre de 55 milyon dolar açık verdik. Bu para politikası devam ederse ihracat biter, ithalat patlamaya devam eder. Yine de enseyi karartmadan faaliyetlerimizi, projelerimizi geliştirmeye, sektöre katkı vermeye çalışıyoruz. Bunun neticesinde istediğimiz sonuca ulaşacağımıza eminiz.”

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler