Sosyal Medya

Ekonomi

İddia: Merkez Bankası’ndan Hafize Gaye Erkan için 35 bin TL ödeme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, İstanbul'daki yüksek konut kiraları sebebiyle Ankara'da kaldığı ortaya çıktı. Erkan, önceki günlerde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a yaptığı röportajda, "İstanbul'da ev bulamadık. Fiyatlar çok yüksek. Annemlerin yanına yerleştik" demişti.

İddia: Merkez Bankası’ndan Hafize Gaye Erkan için 35 bin TL ödeme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, İstanbul’daki yüksek konut kiraları sebebiyle Ankara’da kaldığı ortaya çıktı. Erkan, önceki günlerde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a yaptığı röportajda, “İstanbul’da ev bulamadık. Fiyatlar çok yüksek. Annemlerin yanına yerleştik” demişti.

 

 

Sözcü’nün haberine göre, Başkan Erkan’ın Ankara’da oturduğu daire için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından aylık 35 bin lira kira ödeniyor. Ek olarak, KDV ve 7 bin lira aidatla birlikte aylık ödeme tutarı 49 bin lirayı buluyor.

 

Banka kaynakları, bu konutun “Başkanlık Lojmanı” olmasına rağmen, Erkan’ın burayı küçük çocuğu için uygun bulmadığını belirtti.

 

Kiralanan site, fitness salonu, sauna, buhar odası, kafeterya, yüzme havuzu ve 1.500 metrekarelik kapalı spor salonunu içeriyor. Ayrıca, site içinde 359 konut bulunuyor ve 8 bin 500 metrekarelik yapay gölet, 4 bin ağaçlık orman alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis kortu ile basketbol sahası gibi imkanlar mevcut. Sitede, çok katlı blokların yanı sıra villalar da bulunmakta; daireler 27-30 milyon lira, villalar ise 55-60 milyon liraya kadar alıcı bulabiliyor.

Bu durum, kamuoyunda Başkan Erkan’ın konut tercihiyle ilgili tartışmalara yol açtı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler