Sosyal Medya

Ekonomi

Gelir koruma sigortası Türkiye geneline yaygınlaştırıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen yeni düzenleme doğrultusunda, stratejik öneme sahip buğdayda 2022'de Konya'da başlatılan 'gelir koruma sigortası' uygulaması, Türkiye genelinde genişletildi.

Gelir koruma sigortası Türkiye geneline yaygınlaştırıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen yeni düzenleme doğrultusunda, stratejik öneme sahip buğdayda 2022’de Konya’da başlatılan ‘gelir koruma sigortası’ uygulaması, Türkiye genelinde genişletildi.

 

 

Buğday üreticileri için devlet tarafından yüzde 60 prim desteği sunulacak. 1 Kasım 2023’ten itibaren çiftçiler, Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olmaları şartıyla söz konusu sigortayı yaptırabilecekler.

 

Ekmeklik ve makarnalık buğday ürünlerinde verim değişimi ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım baremleri dikkate alınarak Konya Ticaret Borsası’nda oluşan ürün fiyatı, beklenen fiyattan farklı olduğunda ortaya çıkabilecek gelir kaybı riski, ilgili genel şartlar ve talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamına alındı.

 

Hasat sonrası sigorta edilen gelirin altına düşmesi durumunda, TARSİM tarafından üreticiye tazminat olarak ödeme yapılacak.

 

Bu sigorta ile üreticiler, her türlü afet kaynaklı verim düşüşleri ve fiyat azalışı risklerine karşı korunurken, gelir kayıplarını önleyerek istikrarlı bir gelir elde etme imkanına sahip olacaklar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler