Sosyal Medya

Ekonomi

Gayrimenkul sektörü istihdam rekoru kırdı

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü, ağustos ayında ücretli çalışan sayısını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkartarak dikkat çekici bir artış yaşadı.

Gayrimenkul sektörü istihdam rekoru kırdı

Türkiye’deki gayrimenkul sektörü, ağustos ayında ücretli çalışan sayısını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkartarak dikkat çekici bir artış yaşadı.

 

 

Ağustos ayında gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122,224 kişiye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ağustosta 15,289,258 kişiye yükseldi.

 

Özellikle “gayrimenkul faaliyetleri” sektöründe çalışan sayısındaki artış dikkat çekti. Depremler sonrasında yaşanan dalgalı seyirden sonra sektör istihdamı nisandan itibaren artış göstermeye başladı ve ağustosta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Depremlerin etkilediği 11 ilde sektörün istihdamı 7,174 kişi arttı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, yabancı ortaklı emlak işletmelerinin de sektördeki istihdama olumlu katkı sağladığını vurguladı.

 

Gayrimenkul işinin artık birçok üniversite mezunu tarafından da tercih edilen bir meslek haline geldiğini belirten Akdoğan, markalaşma sürecinin artacağını ve sektörün dinamik bir büyüme yaşamaya devam edeceğini ifade etti. Sektördeki kayıt dışılığın önlenmesi ve disiplin ve denetim mekanizmalarının daha etkin çalışması gerektiği vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler