Sosyal Medya

Ekonomi

Gayrimenkul devi battı! Varlıkları icradan satışta

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden biri olarak bilinen Metal Yapı Konut AŞ, icra yoluyla varlıklarının satışına başlandı.

Gayrimenkul devi battı! Varlıkları icradan satışta

Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden biri olarak bilinen Metal Yapı Konut AŞ, icra yoluyla varlıklarının satışına başlandı.

 

 

2000’li yılların başında iş insanı Ömer Saçaklıoğlu tarafından kurulan Metal Yapı Konut AŞ, kısa süre içinde inşaat sektörünün en güçlü şirketlerinden biri haline geldi. İstanbul’un Göktürk bölgesinde yüzlerce villa projesine imza atan bu şirketin, Blue Lake (Küçükçekmece), Koru Florya ve İstanbul Tower (Levent) gibi önemli projelere imza attığı bilinmektedir.

 

Ancak Halk TV’nin haberine göre, şirketin sahibi Ömer Saçaklıoğlu’nun üç yıl önce vefat etmesi, Metal Yapı için zorlu bir dönemin başlangıcını işaret etti. Şirkette yaşanan yönetim krizi ve hissedarlar arasındaki mal anlaşmazlıkları, Metal Yapı’nın çöküşünün eşiğine gelmesine neden oldu.

 

Sancaktepe’de bulunan Metal Yapı Konut AŞ’ye ait akaryakıt istasyonunun üzerinde bulunan bina ve arsası, icra yoluyla satışa çıkarılacak. Toplamda 2 bin 85 metrekarelik bir alana sahip olan bu varlıklar için belirlenen satış bedeli 66 milyon TL olarak açıklandı.

 

İcradan satış ihalesinin ilk turu 14 Kasım’da gerçekleşecek. İlk ihalede alıcı bulunmazsa, ikinci ihale 19 Aralık’ta yapılacaktır. Metal Yapı’ya ait bu şirketin icra yoluyla satışını, Gün Gayrimenkul Kiralama AŞ talep etti. Bahsedilen şirketin sahibi, aynı zamanda Ankara’nın güçlü firmalarından biri olan Nata Holding’in sahibi olan Namık Tanık’tır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler