Sosyal Medya

Ekonomi

Gaye Erkan, Türk-Alman iş dünyasıyla bir araya geldi

TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Almanya Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen "Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif" başlıklı toplantıya katıldı.

Gaye Erkan, Türk-Alman iş dünyasıyla bir araya geldi

TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ve Almanya Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen “Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif” başlıklı toplantıya katıldı.

 

 

Toplantıya Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz da katıldı.

 

AHK Türkiye Başkanı Pınar Ersoy’un açıklamasına göre, Ersoy, TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Balz’ı ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.

 

Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin uzun yıllardır süregelen tarihi bir partnerliğin ürünü olduğunu vurgulayan Ersoy, bu ilişkinin her iki ülkenin büyümesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin dinamik ekonomisinin, yabancı yatırımcılar için büyük bir potansiyel oluşturduğunu ve son dönemde artan istikrar ile birçok Alman firmasının Türkiye’ye yatırım yapma konusunda çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

 

Ersoy, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve karşılıklı yatırımların artırılmasının, AHK Türkiye’nin öncelikli odak noktası olmaya devam edeceğini belirtti.

 

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin yoğun olduğunu belirterek, “TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz ile para politikası perspektiflerini değerlendirmekten memnuniyet duydum.” ifadelerini kullandı.

 

TCMB Başkanı Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Balz ise konuşmalarında Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere vurgu yaparak, iki ülke arasındaki geleneksel yakın ilişkilerin bu alandaki iş birliği için sağlam bir temel oluşturduğunu dile getirdi.

 

Toplantıda Hafize Gaye Erkan’ın enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair bir sunum yaptığı ve AHK Türkiye’nin 200’den fazla üye şirketinin temsilcisinin katıldığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler