Sosyal Medya

Ekonomi

Foreks Haber sanayi üretimi anketi sonuçlandı

Ekonomistlerin 2023 yılı Haziran ayı takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 1,90, arındırılmamış yıllık sanayi üretimi tahmini…

Foreks Haber sanayi üretimi anketi sonuçlandı

Ekonomistlerin 2023 yılı Haziran ayı takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 1,90, arındırılmamış yıllık sanayi üretimi tahmini ise yüzde 4,95 düşüş yönünde oluştu.

Foreks Haber’in 7 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, yıllık sanayi üretimi için ortalama tahmin takvim etkisinden arındırılmış veride yüzde 1,47, arındırılmamış veride ise yüzde 6,25 düşüş yönünde gerçekleşti.

Arındırılmış yıllık veride en yüksek ve en düşük tahminler sırasıyla yüzde 1,70 artış ve yüzde 4,40 düşüş yönünde oluşurken, arındırılmamış veride ise yıllık beklenti aralığı yüzde 1,20 artış ila yüzde 15,90 düşüş olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 2,1 artış yönünde beklenirken yüzde 1,1 artış yönünde açıklanmıştı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış aylık sanayi üretimi medyan beklentisi ise yüzde 2,20 düşüş oldu. Aylık veride ortalama tahmin 1,30 düşüş yönünde gerçekleşirken, en yüksek ve en düşük tahminler yüzde 2,20 artış ve yüzde 3,00 düşüş seviyesinde oluştu.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler