Sosyal Medya

Ekonomi

Finansal hizmetlere güven aralıkta yükseldi

TCMB'nin yayınladığı verilere göre, Aralık ayı Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), önceki aya göre 0,6 puan artarak 161,4 seviyesine ulaştı. Bu endeks, finans sektöründe faaliyet gösteren 142 kuruluşun yanıtlarının derlenmesiyle oluşturulan anket sonuçlarına dayandı.

Finansal hizmetlere güven aralıkta yükseldi

TCMB’nin yayınladığı verilere göre, Aralık ayı Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), önceki aya göre 0,6 puan artarak 161,4 seviyesine ulaştı. Bu endeks, finans sektöründe faaliyet gösteren 142 kuruluşun yanıtlarının derlenmesiyle oluşturulan anket sonuçlarına dayandı.

 

 

Anketteki sorulara göre, endeksi etkileyen faktörler incelendiğinde, son üç aydaki iş durumunun endeksi azalış yönünde etkilediği, ancak son üç aydaki ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebin endeksi olumlu yönde etkiledi.

 

İş durumu ve hizmet talebine ilişkin değerlendirmeler, son üç ayda iş durumunda hafif bir iyileşme olduğunu, hizmetlere olan talebin ise arttığını ve gelecek üç ayda da bu talebin güçlenerek devam edeceği öngörüsünü gösterdi.

 

İstihdam konusundaki değerlendirmeler ise son üç ayda azalış gösteren istihdamın, gelecek üç ay için artış beklentisine dönüştüğünü gösterdi. İstihdamda artış beklentisi güçlenirken, mevcut durumda azalış bildirenlerin sayısında da bir düzelme yaşandığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler