Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

FED faiz kararı belli oldu! 2-3 Mayıs toplantısından ne karar çıktı?

Amerika Birleşik Devletleri merkez Bankası 8FED) çok kritik olarak değerlendirilen faiz kararını açıkladı. FED’in faiz kararı ne oldu, ne kadar…

FED faiz kararı belli oldu! 2-3 Mayıs toplantısından ne karar çıktı?

Amerika Birleşik Devletleri merkez Bankası 8FED) çok kritik olarak değerlendirilen faiz kararını açıkladı. FED’in faiz kararı ne oldu, ne kadar faiz artırımı yapıldı?

Tüm finans piyasaları bu haftanın en önemli veri akışı olan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanacak faiz kararını bekliyordu. Büyük bir heyecanla bu karar beklenirken FED 2-3 Mayıs toplantısında alınan faiz kararını ilan etti. FED’in faiz kararının piyasalar üzerinde çok kuvvetli bir etki yapması bekleniyor.

 

FED FAİZ KARARI AÇIKLAMASI YAPILDI!

 

FED’in Mayıs 2023 dönemi faiz kararı belli oldu. Yapılan açıklamaya göre FED 25 baz puanlık faiz artırımı yapmaya karar verdi. Faiz artırımı sürecine devam eden FED bu son karar ile beraber faizleri 5.00 – 5.25 aralığına çıkarmış oldu. FED’in açıkladığı faiz kararının başta ABD piyasaları olmak üzere tüm dünya piyasalarında büyük bir etki yapması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler