Sosyal Medya

Ekonomi

Evlilik kredisi şartları neler? 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL…

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu, fon ile yeni evlenecek gençlere 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi verilecek. Evlilik kredisi için Pilot uygulama, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlanacak. Evlilik kredisi yaş sınırı yayınlanacak yönetmelik ile belli olacak ancak Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara göre projeden 18-27 yaş aralığının yararlanabilecek.

Evlilik kredisi şartları neler? 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL…

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre fon kapsamında yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilebilecek.

Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplamda 5 kişiden oluşacak. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon’u yönetecek olan Yönetim kurulu Fon’dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak.

DEPREM BÖLGESİ PİLOT BÖLGE

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesi bekleniyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon’un kredi miktarı her yıl artacak. Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama sonrasında Türkiye genelinde yaygınlaşacak.

KREDİDE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Evlilik kredisi yaş sınırı olup olmadığı Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelik ile belirlenecek ancak geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar yaş sınırının 18-27 arasında olacağı yönünde oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, gençlere evlilik kredisi verilmesi için kurulacak Aile ve Gençlik Bankası projesine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, “Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclis’in tasarrufunda ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis’te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak gibi. Bu kriterlere uyan herkes bundan faydalanabilecek. 4 yıl geri ödemesiz, sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak. Top Meclis’te, biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler