Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretlerde bulunacak. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız…

Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretlerde bulunacak.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, vaki davetlere icabetle, 17-19 Temmuz 2023 tarihlerinde sırasıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretlerde bulunacaklardır. İcra edilecek görüşmelerde, anılan ülkelerle ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması; ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.” denildi.

Açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, söz konusu temaslarının ardından 20 Temmuz 2023 tarihinde, Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret edeceklerdir. Bu kapsamda, düzenlenecek resmî törene iştirak edecekler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’la bir araya gelerek ikili ilişkilerin yanı sıra Kıbrıs meselesi bağlamında yaşanan son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunacaklar, ayrıca, Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının ve pistinin açılışını yapacaklardır” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ziyaretinde Ortadoğu ülkeleriyle yeni bir diplomatik başlangıç hedefliyor

Kadir Has Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler uzmanı Soli Özel, yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk yurtdışı ziyaretini de Körfez ülkelerine yaptığını hatırlatıyor ve Türkiye’nin ekonomisine acilen taze para enjekte edilme ihtiyacı içinde olduğunun altını çiziyor. Özel, 25 milyar dolarlık yatırımların şimdiden ön müzakeresinin yapıldığına ilişkin duyumlar olduğunu söylüyor.

Birgün, VOA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler