Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan Öyle Bir Cümle Kurdu Ki Ekonomistler Hep Bir Ağızdan Sordu: “Karşılığı Ne?”

Erdoğan “Dost Ülkeler Türkiye’de Para Depoladı” Deyince Ekonomistler Teker Teker Sordu: “Karşılığı Ne?”   2023 yılında, yoğun maruz kaldığımız, seçim sürecinde de en…

Erdoğan Öyle Bir Cümle Kurdu Ki Ekonomistler Hep Bir Ağızdan Sordu: “Karşılığı Ne?”

Erdoğan “Dost Ülkeler Türkiye’de Para Depoladı” Deyince Ekonomistler Teker Teker Sordu: “Karşılığı Ne?”

 

2023 yılında, yoğun maruz kaldığımız, seçim sürecinde de en çok konuşulan konuların içinde dolar ve ekonomi olurken, Merkez Bankası rezervleri yeniden gündemde öne çıkıyor.

 

Ekonomistlerin yoğun şekilde uyardığı ekonomik duruma karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç bir sorun olmadığını yineledi. Ancak rezervlerle ilgili öyle bir ifade kullandı ki herkesin dikkatini çekti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir yayında, “ekonomide sorun olmadığını”, sorun olduğunu söyleyen uzmanların da “kriz tellalı olduğunu” belirtti. Ancak sonraki ifadesi dikkat çekti.

 

“Ekonomimiz, bankacılık sistemimiz, finans sistemimiz gayet sağlam, bu arada da yine körfezden filan bizim sistemimizin içerisine sağ olsun para depo eden ülkeler oldu. Bu arada tabi bu da ne yaptı ister istemez kısa bir süre için de olsa merkez bankamızı, piyasamızı rahatlattı.”

 

Ekonominin kendi dinamikleri içinde değil de “dost ülke” destekleriyle görülen girişler ekonomistlerin sorgulamasına maruz kaldı.

 

Erdoğan’ın “yeni” olduğunu vurguladığı para girişinin piyasalarda duyulmaması şeffaflık ve rezervlerdeki durum açısından daha kaygı verici olarak görüldü.

 

 

 

 

Seçimler sonrası olası değişiklikler ise burada soru işareti olarak kaldı.

 

 

 

Uzun vadeden ziyade makroekonomide seçim odaklı yönelim ise ayrı bir soru işaretiydi.

 

 

Merkez Bankası rezervlerinin AK Parti’nin iktidara geldiği günlere dönmesiyle dost ülkelerin “girişlerine karşın” görülen tablo ilgi çekti.

 

 

Cumhurbaşkanı’nın “kısa süre” ifadesiyle de “seçimlere odaklanıldığı” anlaşıldı.

 

 

 

onedioekonomi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler