Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: Beşar Esad’la görüşmeye kapalı değiliz, görüşürüz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye kapalı olmadıklarını belirterek, “Görüşürüz. Tüm mesele onların bize yaklaşım tarzı…

Erdoğan: Beşar Esad’la görüşmeye kapalı değiliz, görüşürüz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye kapalı olmadıklarını belirterek, “Görüşürüz. Tüm mesele onların bize yaklaşım tarzı önemli” dedi. Körfez ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Öncelikli gündemimiz ortak yatırım ve ticari faaliyetler olacak” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edeceğiz Körfez turu öncesi açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ziyaretlere ilişkin “Öncelikli gündemimiz ortak yatırım ve ticari faaliyetler olacak. Kazan-kazan anlayışıyla neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” değerlendirmesinde

“Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz, son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi” diyen Erdoğan, “İslam dünyasındaki krizler yakın istişareyi gerekli kılıyor. Kardeş ülkelere nasıl yardımcı olacağımızı konuşma fırsatı da bulacağız” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın ticaret, yatırım, müteahhitlik gibi alanlarda özel bir konuma sahip olduğunu belirten Erdoğan, “Suudi Arabistan’da Türk firmaların daha büyük rol oynamasını arzu ediyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Dost ve kardeş Katar’ı ziyaret edeceğiz. İlişkilerimiz mükemmel seviyede seyrediyor. Körfez turumuzun son durağı Birlerişk Arap Emirlikleri olacak.”

BOTAŞ açıklaması

“Bazı cambazların söylediği gibi BOTAŞ’ı satıyorlar, şu oluyor bu oluyor, böyle bir şey yok. Biz neyin satılıp neyin satılmayacağınız çok iyi biliriz.

“Belki ağustosu beklemeden Putin’le bir telefon görüşmesiyle adımlarımızı

TOGG HEDİYE EDİLECEK

Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde hediye olarak Togg verileceğini bildirdi.

TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Erdoğan açıklamasında Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesini de değerlendirdi.

“Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların daha fazla acıya ve drama ulaşmaması için yoğun çaba harcıyoruz” diyen Erdoğan, “Tahıl girişimi önemi bir diplomatik girişim olarak şimdiden tarihe geçmiştir. Dünya piyasalarına 33 milyon tondan fazla tahıl ürünü sevk edildi. Bu amaçla diplomatik gayretlerimizi son günlerde yoğunlaştırdık. İlgili tüm taraflara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Dışişleri Bakanım da konuyla ilgili mevkidaşıyla görüşme yapacak. Ben de ziyaretimin dönüşünde Sayın Putin ile görüşeceğim.”

“SURİYE İLE KAPI AÇIK”

Türkiye-Suriye ilişkinlerine ilişkin bir soruya Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durum söz konusu değil. Kapı açık. Biz, Beşar Esad’la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz.”

“Tüm mesele onların bize yaklaşım tarzı önemli” diyen Erdoğan, şunları ifade etti: “Suriye’de Esed, Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz. Sınırlarımızdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Sınırlarımızda bu teröristler varken nasıl çıkarız. Devamlı oradan tehdit altında olan bir Türkiye var. Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok, bunların hepsini aşarız.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler