Sosyal Medya

Ekonomi

Emeklilere 5.000 TL ikramiye ne zaman ödenecek?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda heyecanla bekledikleri 5.000 TL'lik emekli ikramiyesi hakkında merak içindeler.

Emeklilere 5.000 TL ikramiye ne zaman ödenecek?

Emeklilere 5.000 TL ikramiye ödeme yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu bu bir defalık ödeme, SSK, Bağkur ve memur emeklilerini kapsıyor. Ancak, çalışan emeklilere bu ikramiye verilmeyecek. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) emeklileri de bu ödemeden faydalanacak.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK?

Emeklilik hakkı kazanan SSK, Bağkur ve memur emeklileri, bu özel ikramiyeden yararlanacaklar. Ancak, halihazırda çalışan ve emekli maaşı alan kişilere bu ödeme yapılmayacak. EYT’li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) olarak bilinen grup da söz konusu 5000 TL’lik ödemeden faydalanacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emekli ikramiyesi, Cumhuriyet Bayramı olan 29 Ekim tarihine yakın bir zaman diliminde ödenecek. Resmi açıklamalara göre, bu ödemenin kasım ayının ilk yarısına kadar tamamlanması bekleniyor. Geçim sıkıntısı çeken emeklilerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5.000 TL’lik ikramiyelerini alabilmek için ödemeyi dört gözle beklediği biliniyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler