Sosyal Medya

Ekonomi

Ekonomist Murat Muratoğlu’ndan araba vergisi eleştirisi!

Ekonomist Murat Muratoğlu, araba vergilerini eleştirdi.

Ekonomist Murat Muratoğlu’ndan araba vergisi eleştirisi!

Ekonomist Murat Muratoğlu, araba vergilerini eleştirdi.

 

 

 

Sözcü Gazetesi Yazarı Ekonomist Murat Muratoğlu, araba vergilerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Muratoğlu, iktidarın ekonomik krizi vatandaşa yansıttığını ve muhalefetin de yetersiz kaldığını savundu.

 

ARABA VERGİSİ İPTAL EDİLDİ

 

Muratoğlu, yazısının başında Anayasa Mahkemesi’nin 2023’te getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) iptal ettiğini hatırlattı. Muratoğlu, bu kararın 2003’te alınan ve aynı vergiyi iptal eden kararla birebir aynı olduğunu belirtti.

 

Muratoğlu, “Anayasa aynı anayasa, ilgili maddeler aynı… Raportörü bile beklemeden acil karar verildi. Tek bir karşı çıkma olmadan oy birliği ile 2023’te ek vergi olarak kabul edildi.” dedi.

 

YÜK VATANDAŞTA

 

Muratoğlu, yazısının devamında iktidarın ekonomik krizi vatandaşa yüklediğini iddia etti. Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003’te “Evinde arabası dahi olmayan benim halkım” dediğini ancak 2023’te “Bugün bırakın bir arabayı birçok yerlerde iki araba evlerimizde var” dediğini aktardı.

 

Muratoğlu, “Belli ki Saray’dan bakınca vatandaş, şaşalı, debdebeli, çılgın bir hayat yaşıyormuş gibi görüyor. Tanzim satış kuyrukları bile ‘varlık kuyruğu’ olarak niteliyor. Halen anlayamadım, acaba hangi halktan bahsediyor?” diye sordu.

 

Muratoğlu, işsizlik oranının ve enflasyonun 2001 kriz döneminden bile daha yüksek olduğunu, vergilerin altta kalanın canını çıkardığını vurguladı. Muratoğlu, “Ne diyeyim, bizimle eğlenmeyi iyi biliyor!” ifadesini kullandı.

 

MUHALEFET YETERSİZ

 

Muratoğlu, yazısının son bölümünde muhalefetin de iktidara karşı etkili olamadığını öne sürdü. Muratoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomik sorunlara değil gemisine odaklandığını ve vatandaşa küstahça davrandığını ileri sürdü. Muratoğlu, “Muhalefet yetersiz kalınca oturup kalkıp sadece bir kereciklik ek vergiye dua etmemiz elzemdir. Yoksa iktidarı üçüncü, dördüncü ya da beşincide durduracak bir oluşum söz konusu değildir.” dedi.

 

ARABA ALMAK LÜKS MÜ?

 

Muratoğlu, yazısının sonunda araba almanın lüks olup olmadığına değindi.

 

Muratoğlu, araba almak isteyen vatandaşların ÖTV, KDV, MTV, ek MTV, tescil, harç, trafik sigortası, kasko, muayene, egzoz ölçümü, trafik cezaları, yol yaptım parası, yap-işlet köprüsü parası, 25 yıl sonra devredilecek tünelin parası, park parası gibi birçok masrafa katlanmak zorunda olduğunu hatırlattı.

 

Muratoğlu, “Ekmekten fazlası lüks bu ülkenin vatandaşlarına… Aziz milletimiz seçti bu günleri yaşamayı… Doya doya yaşayalım iyice… İleride okullarda okuturlar ders niteliğinde…” diye yazdı.

 

Muratoğlu, ayrıca araç garantili yollar, köprüler, havalimanları ve hastaneler için dolarla borçlanırken sıkıntı olmadığını ancak halk otomobil almaya niyetlenince sıkıntı olduğunu söyledi. Muratoğlu, “Sahi Diyanet başkanının Mercedes’i kaç Euro’ydu?” diye sordu.

 

Muratoğlu, yazısını “Araba alsam mı diye bana sorarsan, ne kadar şanzıman o kadar randıman…” diyerek bitirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler