Sosyal Medya

Ekonomi

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, IMF’de üst düzey göreve atandı!

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Uluslararası Para Fonu (IMF) bünyesinde üst düzey bir göreve atandı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, IMF’de üst düzey göreve atandı!

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Uluslararası Para Fonu (IMF) bünyesinde üst düzey bir göreve atandı.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uluslararası Para Fonu (IMF) nezdindeki direktörler kuruluna üst düzey yönetici olarak görevlendirildi. Arıncı, merkezi ABD’nin başkenti Washington’da bulunan IMF’de görev yapacak.

 

Arıncı, IMF’de Türkiye’nin temsilcisi olarak ekonomi ve mali politikalar konularında önemli bir rol üstlenecek.

 

IMF yetkilileri, Arınç’ın tecrübesi ve bilgi birikimi nedeniyle bu görev için seçildiğini belirtti. Arıncı’n yeni görevi, Türkiye’nin ekonomik istikrarını ve uluslararası finans ilişkilerini daha yakından takip etmesine olanak sağlayacak. Bu atama, Türkiye’nin IMF ile olan işbirliğinin güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

1992 yılında Kumru İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Yunus Arıncı, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı.

 

1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Arıncı, 2000 yılında müfettiş unvanını aldı ve 2007’de başmüfettiş unvanına yükseldi.

 

TÜBİTAK’ta Daire Başkanı olarak da görev yapan Arıncı, 2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

 

Yunus Arıncı, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na 14 Ekim 2009 tarihinde atanmış ve bu görevini yürüttü. Daha sonra, 13 Temmuz 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

 

Halihazırda doktora eğitimini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde sürdüren Arıncı, İngilizce dilinde iyi derecede bilgi sahibi olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler