Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki gelişmeleri değerlendirirken, enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguladıklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemdeki gelişmeleri değerlendirirken, enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguladıklarını bildirdi.

 

 

 

Erdoğan’ın Meclis’teki konuşmasından ekonomi ile ilgili öne çıkanlar ise şöyle oldu:

 

“Son dönemde insanımızın canını en çok yakan ve sıkan konu hiç şüphesiz hayat pahalılığıdır. Esasen her ülkenin, kendi gerçeklerine göre farklı seviyelerde seyreden enflasyondaki yüksek oranlı artışlar tüm dünyanın sorunudur. Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesiyle bu sorundan muzdarip durumdayız.

 

Yeni yol ve yöntemlerle, enflasyonun ve yol açtığı sorunların üstesinden gelecek bir programı uyguluyoruz.

 

Milletimden fırsatçılara hak ettikleri cevabı, gerektiğinde malını satın almayarak, gerektiğinde hizmetini başka yerlerden temine yönelerek, yapılan ahlaksızlığı ifşa ederek vermesini istiyorum. Otomobilden konuta, kiradan gıdaya pek çok alanda yaşanan dengesiz fiyatlamaların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz.

 

Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık. Milletimiz de mücadelemize destek verdiğinde süreç daha da hızlanacaktır.

 

Bu çerçevede emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletmek için kasım ayının ortasında ödenecek şekilde bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemesi yapmayı kararlaştırdık.

 

Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin maaşında enflasyon farkı ve refah payını içeren yeni düzenlemeleri yılbaşında ayrıca yapacağız.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler