Sosyal Medya

Ekonomi

Cevdet Yılmaz’dan yeni vaatler:  OVP’de enflasyonu nasıl düşüreceğimizi anlatacağız, yapısal reformlar yeniden başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Yılmaz, 101 yıl…

Cevdet Yılmaz’dan yeni vaatler:  OVP’de enflasyonu nasıl düşüreceğimizi anlatacağız, yapısal reformlar yeniden başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Yılmaz, 101 yıl önce Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un başladığını ve İzmir’in kurtuluşuyla Kurtuluş Savaşı’nı sonuçlandırıcı bir zafer olduğunu söyledi. Yılmaz,  basın açıklamasının önemli bölümünü de ekonomiye ayırdı.

Yılmaz, Eylül’de Orta Vadeli Program’ı (OVP) ve ekimde 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nı Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine taşıyacaklarını söyledi.

“OVP’nin üç ana ayağı var” diyen Yılmaz, içeriği şu sözlerle özetledi:

*Birincisi, para politikamızın ana çerçevesi, güncellenmiş haliyle OVP’de yer alacak. Detayları tabii Merkez Bankamızı ilgilendiriyor. İkinci husus, maliye politikamız, detaylı bir şekilde Orta Vadeli Program’da yer alacak.

 

Bu paragraf önemli, çünkü TCMB’nin Perşembe günü yaptığı faiz artırımlarının sürüp sürmeyeceği –siyasi nedenlerle hala belirsiz. OVP, para politikasının yol haritasını da çizecek.

 

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

 

*Oradaki temel prensibimiz de şu: Depremden kaynaklanan belli bir süreli harcamalar hariç olmak üzere bütçe açıklarımızın, milli gelire oranını Avrupa Birliği standartlarında, civarda tutmak. Bu perspektif içinde, bir taraftan gelir politikalarımızla bir taraftan da harcama politikalarımızla kamunun belli bir disiplin içinde ve uygun şartlar altında bütçesini yönetmek. Bunun detayları OVP’de kurum kurum tavanlarıyla birlikte yer almış olacak üç yıllık bir perspektifte.

*Diğer taraftan yapısal reformlar çok çok önemli. Biz, işte bu istişare toplantılarını bu yüzden yapıyoruz doğrusu. İş dünyasıyla, bugüne kadar işveren kesimiyle, sendikalarla, emek kesimiyle gerek memur sendikalarıyla gerek işçi sendikalarıyla görüşmelerimiz oldu. Yine TOBB’la bütün illerimizden gelen odalarla, borsalarla istişarelerimiz oldu.

OVP ile öngörülebilirliği sağlamayı amaçladıklarını, ekonominin düşmanının belirsizlik olduğunu vurgulayan Yılmaz, siyasi belirsizliklerin mayıs seçimleriyle ortadan kalktığını, OVP ile teknik anlamda da öngörülebilirliği güçlendiren bir çerçeveye sahip olacaklarını kaydetti.

 

 

AA, basın kaynakları, ParaAnaliz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler