Sosyal Medya

Ekonomi

Bu kez de EPDK! Harekete geçti

Sosyal medyada hızla yayılan "kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretme" iddiası, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan açıklama ile karşılık buldu. EPDK, söz konusu reklamların üzerine gitmek adına gerekli adli ve hukuki süreçleri başlattı. Ayrıca, vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu kez de EPDK! Harekete geçti

Sosyal medyada hızla yayılan “kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretme” iddiası, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan açıklama ile karşılık buldu. EPDK, söz konusu reklamların üzerine gitmek adına gerekli adli ve hukuki süreçleri başlattı. Ayrıca, vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

 

EPDK’nın açıklamasına göre, son dönemde sosyal medyada yayılan “kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretme” iddialarıyla ilgili dolandırıcılık amaçlı reklamların artması üzerine vatandaşların dikkatli olması önemle vurgulandı. EPDK, bu tür şirketlerin elektrik üretim lisansı olmadığı durumlarda yatırımdan kaçınılması gerektiğini belirtti ve ilgili reklamlara yönelik adli ve hukuki süreçlerin başlatıldığını duyurdu.

 

EPDK’nın açıklamasında, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminin mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde belirli süreçlerle gerçekleştiği ve lisanslı elektrik üretimi için belirli kuralların geçerli olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, lisanssız elektrik üretim faaliyetlerinin belirli sınırlar içerisinde yapılabileceği ve bu sürecin de belirli yükümlülükler gerektirdiği vurgulandı.

 

Özellikle “saadet zinciri” benzeri yapılanmaların, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi adı altında yanıltıcı faaliyetlerde bulunarak vatandaşları etkilemeye çalıştığına dikkat çekildi. Lisanssız elektrik üretiminin kapsamı ve sınırları olduğu belirtilerek, hedefin tüketilen elektriğin üretilmesi olduğu ve kar ortaklığı modelinin söz konusu olmadığı ifade edildi.

 

Vatandaşların lisanslı elektrik üretimi konusunda yatırım yapmadan önce ilgili şirketlerin EPDK’nın internet sayfasından lisans durumunu kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı. Lisansı olmayan şirketlerin Türkiye’de elektrik üretim faaliyetinde bulunamayacağına dikkat çekilerek, EPDK’nın lisans süreçlerini ve şirket yükümlülüklerini titizlikle takip ettiği ve kamuoyuyla paylaştığı belirtildi. Dolandırıcılık amaçlı reklamlara karşı adli ve hukuki süreçlerin başlatıldığı da açıklandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler