Sosyal Medya

Ekonomi

Bloomberg HT tüketici güveninde eylülde güçlü toparlanma

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 18,16 artarak 69,53 değerini aldı. Haziran ayından bu yana devam eden düşüşün ardından ilk yükseliş gerçekleşmiş durumda bulunuyor.

Bloomberg HT tüketici güveninde eylülde güçlü toparlanma

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 18,16 artarak 69,53 değerini aldı.

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde iyileşme izleniyor.

Haziran ayından bu yana devam eden düşüşün ardından ilk yükseliş gerçekleşmiş durumda bulunuyor. Makroekonomik görünümde çok büyük değişiklik olmamasına rağmen Tüketici Güveninde izlenen bu iyileşme Ağustos ayındaki para politikası ve Eylül başında açıklanan OVP ile ekonomi politikalarına olan güvenin artması bu gelişmenin bir nedeni olabilir.

Hisse senedi piyasası ve ülke not görünümüne ilişkin olumlu gelişmelerle döviz kurlarında izlenen göreli istikrar bu iyileşmeye katkı sağlamış gibi görünüyor.

Bu çerçevede Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 17,18 artarak 75,32 değerini aldı. Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilim Ön Endeksi ise yüzde 10,29 artarak 67,08 değerini aldı. Tüketim eğiliminde son bir aydır izlenen yukarı yönlü hareket iç talepte yavaşlama sinyali vermiyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler