Sosyal Medya

Ekonomi

Bilge Yılmaz’dan Mehmet Şimşek göndermeli faiz tepkisi: “Sahte iyimserlik” Faiz kararının perde arkasını açıkladı…

İYİ Partili Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'nın aldığı faiz artışı kararının ardından konuştu.

Bilge Yılmaz’dan Mehmet Şimşek göndermeli faiz tepkisi: “Sahte iyimserlik” Faiz kararının perde arkasını açıkladı…

İYİ Partili Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın aldığı faiz artışı kararının ardından konuştu.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz faiz kararına tepki göstererek “AK Parti’nin piyasaya sürdüğü ‘rasyonele dönüş’ sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük” dedi.

Merkez Bankası’nın yeni yönetimi ilk faiz kararını açıkladı. Banka yüzde 8.5 olan politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 15’e yükseltti. Faiz artırımı beklentilerin altında kaldı. Faiz kararından sonra euro ve doların hangi yönlü hareket edeceği merak ediliyordu. Çevrim içi sitlerde sabah saatlerinde 23,57 bandında bulunan dolar faiz artımı karından sonra saat 14:14 itibarıyla 23.62 bandında seyrediyor.

 

Piyasa beklentilerinin altında kalan faiz artırımına İYİ Parti’den ilk tepki İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’dan geldi. Mehmet Şimşek’in göreve başlarkenki “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır” sözlerine göndermede bulunan Yılmaz’ın mesajı şöyle:

 

‘BUGÜN AÇIKÇA GÖRDÜK’

“Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız. Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok, programınız yok. Yarattıkları garabetin kendilerini de yutacağını fark edince AK Parti’nin piyasaya sürdüğü ‘rasyonele dönüş’ sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük.

 

‘NE KADRO VAR NE PROGRAM’

Ekonomide kurtuluşumuz etkili bir para politikası ve iyi hazırlanmış bir istikrar programı ile mümkün ama ortada rasyonel politikalara dönüşü başaracak ne kadro ne istikrar programı var.

 

‘SAHTE İYİMSERLİK’

Türkiye’nin yetersiz ve zayıf adımlar ile gidebileceği bir yer kalmamıştır. Hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırır. Unutulmamalıdır ki, bugün yaratılan sahte iyimserlik yarınımızdan çalınan güvendir.”

 

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın 26 ay sonra politika faizini yüzde 15’e artırmasına ilişkin konuştu. Türkiye’nin zayıf adımlarla gidebileceği bir yerin kalmadığını ifade eden Yılmaz faiz artışı ardından şu eleştiriyi yaptı:

 

Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız. Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok, programınız yok.

 

Yarattıkları garabetin kendilerini de yutacağını fark edince AK Parti’nin piyasaya sürdüğü ‘rasyonele dönüş’ sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük.

Ekonomide kurtuluşumuz etkili bir para politikası ve iyi hazırlanmış bir istikrar programı ile mümkün ama ortada rasyonel politikalara dönüşü başaracak ne kadro ne istikrar programı var. Türkiye’nin yetersiz ve zayıf adımlar ile gidebileceği bir yer kalmamıştır.

 

Hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırır. Unutulmamalıdır ki, bugün yaratılan sahte iyimserlik yarınımızdan çalınan güvendir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler