Sosyal Medya

Ekonomi

Bilge Yılmaz:  Seçim kazanmak için sahte bahar yaratıldı

Seçimleri kazanmak için ekonomide sahte bir bahar yaratıldı ve ülkenin bütün kaynakları bu uğurda heba edildi. Şimdi ise, seçimlerin bütün…

Bilge Yılmaz:  Seçim kazanmak için sahte bahar yaratıldı

Seçimleri kazanmak için ekonomide sahte bir bahar yaratıldı ve ülkenin bütün kaynakları bu uğurda heba edildi. Şimdi ise, seçimlerin bütün maliyeti vatandaşlarımıza ödetiliyor. Bugün vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntılar irademiz dışında gerçekleşen bir doğa olayı sonucunda maruz kaldığımız bir felaket değildir. Aksine, birkaç ay içinde ortaya çıkacak acı sonuçların farkında olan bir hükumetin bile isteye yaptığı tercihlerdir. Millete karşı açık ve dürüst olmak zorundayız.

 

1) Sayın Erdoğan, yıl sonuna kadar enflasyonun kontrol altına alınacağını ve önümüzdeki yıl tamamen bu meselenin çözülmüş olacağını söylediniz. Ne var ki, bunun gerçekleşmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Resmi rakamlar bile, 2024’ün ilk çeyreğinde enflasyonun en az %60 olacağını söylüyor.

2) Geçmişte, bütçe sağlamlığı ile gurur duyan bir ekonomi bakanınız vardı. Eğer bütçemiz bu denli güçlü idiyse, bütçe açığını finanse etmek için yapılan KDV ve ÖTV artışlarının da mutlaka bir açıklaması olmalı.

 

Başarılı bir tedavi, önce kendimize karşı dürüst olmayı gerektiriyor. Doğruları siyasi kazanımlara kurban etmeyi bırakmalıyız.  Gerçeklerle ve zayıflıklarımızla yüzleşmeden hiçbir ekonomik problemimizi çözemeyiz.

 

Durumumuz açıkça konuşmak gerekirse hiç iyi değil. Enflasyon rakamının çok altında bir faiz oranı, adaletsiz bir vergi sistemi, somut tasarruf programı açıklayamayan bir ekonomi yönetimi ile bu krizden çıkmaya çalışıyoruz ama bunu bu şekilde başaramayacağız.

 

Twitter paylaşımı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler