Sosyal Medya

Ekonomi

Barış Soydan: Şimşek’in “güçlü kadro” iddiası suya düştü

0 Haber yazarı Barış Soydan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni yardımcılarını değerlendirdi. Soydan “Dış dünya ile köprü olmak…

Barış Soydan: Şimşek’in “güçlü kadro” iddiası suya düştü

0 Haber yazarı Barış Soydan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni yardımcılarını değerlendirdi. Soydan “Dış dünya ile köprü olmak ve ilişkileri canlandırmak için göreve gelen Şimşek, olabilecek en içeriden ve en dışa kapalı ekiplerden biri ile yoluna devam edecek…” dedi.

Soydan yazısında şunları kaleme aldı:

“Atamaların verdiği mesaj ve ortaya çıkan tablo açık: Şimşek’in “güçlü kadro” iddiası maalesef suya düştü. Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK Başkanlığı’na atanmasıyla rengi belli olan süreç, bakan yardımcısı atamalarıyla netleşti. Şimşek siyasi yönü ağır basan ama teknik olarak zayıf bir ismi (Abdullah Erdem Cantimur), bürokrasi kökenli olmakla birlikte yıllardır fiili görevden uzak kalan ve özel kalem işleriyle uğraşan bir hemşehrisini (Zekeriya Kaya), bakanlık kökenli olmakla birlikte bir süredir uzaklaşmış bir başka ismi (İlhan Hatipoğlu) önermek zorunda kalmış görünüyor. Bu arada tartışmalı bir ismi (Osman Çelik) kabullenmek zorunda kalmış da görünüyor. Bu isimlerin Şimşek’in hedeflerinden uzak olduğu açık. Daha Ankaralı, daha dar daire, dış dünyaya erişim ve yabancı dil gibi yetkinliklerde çok zayıf bir kadro… Dış dünya ile köprü olmak ve ilişkileri canlandırmak için göreve gelen Şimşek, olabilecek en içeriden ve en dışa kapalı ekiplerden biri ile yoluna devam edecek…”

Yazının tamamı burada

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler