Sosyal Medya

Ekonomi

60 bin mağaza indirime mi gidecek?

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini söyledi.

60 bin mağaza indirime mi gidecek?

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın indirim çağrısına ilişkin, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini söyledi.

 

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın geçen günlerde Cumhuriyet’in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklaması ve sektörün buna hemen destek vermesinin ardından gözler, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere perakende sektörünün diğer temsilcilerine çevrildi. Diğer sektörlerde de yakın zamanda kampanya kapsamında adım atılması konuşulurken, Bolat’tan, perakende sektörünün diğer temsilcilerine yönelik yeni bir çağrı geldi.

 

Bolat, “Başta tekstil ve beyaz eşya olmak üzere tüm sektörlerimizi Cumhuriyet’imizin 100. yılında büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

BMD Başkanı Öncel, 2018’de de benzer bir kampanyaya BMD markaları olarak canı gönülden katıldıklarını anımsatarak, “Yine aynı gönüllülükle bizim markalarımızın katılacağını, enflasyondaki artış beklentisinin kırılması adına herkesin yine çağrıya yanıt vereceğini tahmin ediyorum.” diye konuştu.

 

BMD’nin 505 üye markasına ait yurt içinde 60 bin mağazasının bulunduğunu dile getiren Öncel, bu mağazaların hepsinin yaptığı markalı satışla ekonomiye katkı verdiğini ve katma değer ürettiğini söyledi.

 

Öncel, “Bu kampanyanın kalıcı ve uzun süreli olabilmesi için bütün tarafların yani sadece mağazacıların değil, kargocusundan kredi verenine ve kiralama yapanlara kadar herkesin dahil olması gerekiyor. Çünkü perakendeci burada yükü uzun süre taşıyamaz. Her kesim burada enflasyonla mücadeleye aynı gönüllülükle katılırsa bu hem uzun vadeli hem de milli mutabakat çerçevesinde yapılmış olur.” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler