Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ukrayna’nın Karadeniz limanından iki gemi daha ayrıldı

Ukrayna’nın Karadeniz limanından iki gemi daha geçici koridor üzerinden ayrıldı. Rusya’nın tahıl gemilerine yönelik güvenli geçiş anlaşmasından çekilmesinden bu yana,…

Ukrayna’nın Karadeniz limanından iki gemi daha ayrıldı

Ukrayna’nın Karadeniz limanından iki gemi daha geçici koridor üzerinden ayrıldı. Rusya’nın tahıl gemilerine yönelik güvenli geçiş anlaşmasından çekilmesinden bu yana, söz konusu iki gemi üçüncü ve dördüncü geçiş yapan gemiler olacaklar.

Euronews’in haberine göre Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Liberya bayraklı Anna-Theresa ve Marshall Adaları bayraklı Ocean Courtesy yük gemilerinin Pivdennyi limanından sivil gemilere yönelik kurulan geçici koridordan ayrıldığını sosyal medyadan duyurdu. Kubrakov, Anna-Theresa ve Ocean Courtesy’nin sırasıyla 56 bin ton ve 172 bin ton demir cevheri konsantresi taşıdığını da kaydetti.

Şubat 2022’de başlayan Rusya’nın işgalinden bu yana Ukrayna limanları abluka altında. Geçtiğimiz Temmuz ayında Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) destekli Ukrayna tahıl anlaşmasından çekildikten sonra tüm gemileri potansiyel askeri hedef olarak kabul edeceğini duyurmuştu.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler