Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Tüm dünya odaklandı! Gözler FED kararında… Beklenti ne yönde?

Fed'in faiz kararını açıklaması beklenirken, genel beklenti faizin sabit tutulması yönünde olsa da, 2024'e yönelik olası faiz indirim politikasına dair mesajlar yoğun ilgiyle takip ediliyor. Bu kritik açıklama öncesinde özellikle altın fiyatlarındaki düşüş gibi piyasalarda belirgin hareketlilik gözlemlenmeye başladı.

Tüm dünya odaklandı! Gözler FED kararında… Beklenti ne yönde?

Fed’in faiz kararını açıklaması beklenirken, genel beklenti faizin sabit tutulması yönünde olsa da, 2024’e yönelik olası faiz indirim politikasına dair mesajlar yoğun ilgiyle takip ediliyor. Bu kritik açıklama öncesinde özellikle altın fiyatlarındaki düşüş gibi piyasalarda belirgin hareketlilik gözlemlenmeye başladı.

 

 

Fed’in faiz kararının yaklaşmasıyla birlikte piyasalarda hareketlenmeler başladı. TSİ 22:00’de gerçekleşecek olan faiz kararı, dolar, altın, euro, tahvil faizi, kripto paralar gibi birçok enstrüman üzerinde yakından etkili olacak.

 

Genel beklenti faizin yüzde 5.50’de sabit tutulması yönünde olsa da, Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor. Özellikle faiz indirimine dair Powell’ın ifadeleri merakla bekleniyor. Powell her toplantıda verilere göre hareket edileceğini vurgulamıştı ve bu kez faiz indirme yolunda bir patikadan bahsedilip bahsedilmeyeceği büyük bir ilgiyle takip edilmekte.

 

Piyasalarda 2024 yılının ilk yarısında Fed’in faiz indirimine başlayacağı beklentisi hakim. Fed, faizi yüksek tutarak doların değer kazanmasını sağlamış ve enflasyon konusunda adımlar atmıştı.

 

ABD’nin Kasım ayı enflasyonu yüzde 3.1 olarak açıklandı. Ekim ayında ise bu oran yüzde 3.2 idi. Çekirdek enflasyon tarafında belirgin bir iyileşme henüz gözlenmezken, aylık enflasyon yüzde 0.1 oranında arttı.

 

ABD’nin hedeflediği enflasyon seviyesi yüzde 2 olarak belirlenmiş durumda.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler